Home Ekonomija POJEDINE ULICE PRETVORENE U JEZERA

POJEDINE ULICE PRETVORENE U JEZERA

862
0

Nakon što je cijelu noć u Mostaru padala obilna kiša, stotine stanovnika ovoga grada jutros nije moglo izaći iz svojih zgrada. Slivnici u pojedinim naseljima jednostavno ne mogu primiti ogromnu količinu vode, a stanje je takvo da malo nedostaje da u pojedenim slučajevima počne prodirati u haustore.

Tijekom jutra stanovniciu Ulici Leopolda Mandića rekli su za Pogled.ba kako su ovakve slike u njihovom naselju nisu rijetkost.

– Svaki put kada imamo obilnije padaline, naša ulica se pretvori u jezero. Iako iz Vodovoda redovno čiste slivnike jer znaju za problem s kojim se suočavamo, stanje je nepromijenjeno. Samo se nadamo kako voda neće početi ulaziti u automobile jer nedostaje još par centimetara da se i to dogodi – govori jedan od stanovnika u spomenutoj ulici.

POJEDINE ULICE PRETVORENE U JEZERA Stotine Mostaraca jutros ostalo zarobljeno u zgradama

Drugi su poslali sliku s prozora svojih stanova gdje se vidi kako su ulice pretvorene u jezera. – Trebao sam jutros krenuti na put, ali moram odgoditi jer ne mogu izaći iz zgrade. Nadam se kako će padaline prestati tijekom dana i da će se stanje normalizirati. Inače, u prijašnjim slučajevima bilo je potrebno oko sat vremena da se voda povuče – govori drugi sugovornik iz Ulice Leopolda Mandića.

Sudeći prema trenutnim vremenskim prilikama nad Mostarom, nastavak padalina se može očekivati i idućih nekoliko sati. To znači kako stanovnici pojedinih dijelova Mostara do daljnjeg neće moći izaći iz svojih zgrada. Sugovornici ističu kako nije problem samo poplava nego i ono što ostaje iza nje.

– Kanalizacija ostaje na ulicama, a nitko ih kasnije ne čisti. Doslovno čekamo novu kišu kako bi se ulica očistila. Problem se pojavio kada su u blizini našega naselja izgrađene nove zgrade, a kapaciteti odvodnog sustava ostali isti. I to dovoljno govori koliko se planski radi i gradi u Mostaru – zaključili su sugovornici.

Previous articleMILJENKA KOŠTRO  “TO JE TO MJESTO”
Next articleKatarina Zovko Ištuk: Tko je Mostarka koja nas oduševljava svojim pjesmama?