Home Ekonomija POTVRĐENO Washington dodijelio Mostaru organizaciju regionalnog molitvenog doručka 2020. godine

POTVRĐENO Washington dodijelio Mostaru organizaciju regionalnog molitvenog doručka 2020. godine

516
0
SHARE

U pismu koje je primio od kongresnika Aderholta, koji je i član Organizacijskog odbora molitvenog doručka u SAD-u, izražava se zadovoljstvo što su lokalni predstavnici poduprli tu inicijativu koja je usmjerena pomirenju, obnovi suživota i napretku.

Published On: Pet, ruj. 7th, 2018

POTVRĐENO Washington dodijelio Mostaru organizaciju regionalnog molitvenog doručka 2020. godine

Američki kongresnik Robert Aderholt potvrdio je u pismu koje je uputio uglednom gospodarstveniku iz Mostara Daliboru Milošu kako će se regionalni Nacionalni molitveni doručak za jugoistočnu Europu održati u Mostaru 2020. Miloš je to ekskluzivno izjavio za Večernji list iz Krynica-Zdróa u Poljskoj, gdje je tijekom protekla dva dana sudjelovao u panel-raspravi o balkanskim državama u Europskoj uniji i je li to još uvijek moguć scenarij. On je prošle godine sudjelovao na velikom Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu, gdje je razgovarao o realizaciji te ideje.

Veliki broj gostiju

– Prepoznao sam to kao nešto što treba Mostaru, treba jačanju zajedništva te poštovanja i voljenja različitosti u našoj BiH, treba jačanju regionalne suradnje u cijeloj regiji i jednostavno, na raznim sastancima u Washingtonu, gdje sam bio u nekoliko navrata, te tijekom razgovora u Tirani, stvorena je potpora u američkom Kongresu da domaćin molitvenog doručka 2020. godine bude Mostar – rekao je Miloš.

Pri tome je zahvalio i političkim predstavnicima, hrvatskom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, premijeru HNŽ-a Nevenku Hercegu i gradonačelniku Ljubi Bešliću koji su već poduprli tu inicijativu.