Home Ekonomija POVIJESNI DAN: Europsko vijeće dalo “zeleno svjetlo” za otvaranje pregovora BiH s...

POVIJESNI DAN: Europsko vijeće dalo “zeleno svjetlo” za otvaranje pregovora BiH s EU

114
0

Europsko vijeće je upravo odlučilo otvoriti pristupne pregovore s Bosnom i Hercegovinom. Čestitamo!, objavio je na društvenoj mreži X predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

-Vaše je mjesto u našoj europskoj obitelji, dodao je Michel u objavi kojoj je priložio fotografiju s predsjedateljicom Vijeća ministara BiH, Borjanom Krišto.

Michel je istaknuo da je tek sada pred BiH težak reformski put.

-Ova današnja odluka je ključan korak naprijed na vašem putu prema EU. Sada treba nastaviti s teškim radom kako bi Bosna i Hercegovina postupno napredovala, kao što to žele vaši ljudi, zaključio je Michel.

 

Također, na X-u se oglasila i sama Krišto koja je zahvalila Michelu i cijelom Europskom vijeću.

U ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kao i u svoje osobno ime, iskreno zahvaljujem Europskom vijeću i Charlesu Michelu na večerašnjoj odluci o otvaranju pristupnih pregovora za Bosne i Hercegovine za pristupanje EU, napisala je Krišto.

U odvojenoj objavi na X-u Krišto je istaknula i da su zajednički rad i trud rezultirali postizanjem potrebne razine usklađenosti sa zahtjevima i kriterijima.

-Ostajemo čvrsto odlučni nastaviti rad koji će rezultirati daljnjim napretkom i razvojem BiH, napisala je Krišto.

Objava

Razgovor

Borjana Krišto
@KristoBorjana
Mutual determination and effort have resulted in achieving the necessary level of compliance with the requirements and criteria. We remain strongly determined to continue the work that will result in further progress and development of 🇧🇦.
Previous articlePredsjednik Čović u posjeti Udruzi za Down sindrom
Next articleBranka Subašić………Misli ……