Home Kultura “Pozivamo sve Hrvate koji imaju pravo glasa u BiH da izađu na...

“Pozivamo sve Hrvate koji imaju pravo glasa u BiH da izađu na izbore i očuvaju zajedništvo unutar hrvatskog naroda u BiH”

162
0
SHARE

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak s predsjednicima stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora BiH,prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku je razmatran tijek priprema i prezentiran je presjek stanja o izbornim aktivnostima.

Iz HNS-a je priopćeno da zajednička kandidatkinja svih stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH Borjana Krišto i kandidat za predsjednika / dopredsjednika RS-a Davor Pranjić, te suradnja na puno drugih razina, moraju bit motiv Hrvatima za izlazak na izbore, stoga ih i na ovaj način pozivamo da to učine u što većem broju, istaknuto je na sastanku.

-Vodstvo Hrvatskog narodnog sabora i predsjednici stranaka članica, pozvali su sve Hrvate koji imaju pravo glasa u Bosni i Hercegovini da izađu na izbore 2. listopada i očuvaju zajedništvo unutar hrvatskog naroda u BiH, priopćeno je.

Dodaju da jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH mora zaživjeti do kraja nakon ovih izbora, a kampanja okrenuta budućnosti. BiH je i naša domovina u kojoj želimo ostati i opstati, zaključeno je.

Također, razmatrane su aktivnosti ostatka kampanje, utvrđeno je što bi trebalo uraditi u narednom razdoblju, kako bi se ojačala prije svega komunikacija s glasačkim tijelom u svim sredinama od Posavine, Središnje Bosne pa sve do Hercegovine.

“Zadovoljni smo bili kampanjom koju smo do sada vodili, a u zadnjih 20-tak dana još ćemo je više intenzivirati, zaključili su predsjednici stranaka Hrvatskog narodnog sabora na održanom sastanku”, priopćeno je iz HNS-a BiH.