Home Kultura Sattler, Kordić i Kevelj otvaraju Europski tjedan mobilnosti

Sattler, Kordić i Kevelj otvaraju Europski tjedan mobilnosti

384
0

Europski tjedan mobilnosti po prvi put će se održati u Mostaru u razdoblju od 16. do 22. rujna, a svečano otvaranje i predstavljanje programa planirano je za petak, 16. rujna, s početkom u 18 sati u parku “Zrinjevac”.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, voditelj Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj otvorit će Europski tjedan mobilnosti u Mostaru.

Nakon svečanog otvaranja slijedi outdoor fitness trening koji će voditi trenerica Jasmina Kavazović.

Inače, Europski tjedan mobilnosti je europska inicijativa nastala s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Grad Mostar prvi put je formalno registriran na stranici European mobility week, te će u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara i brojnim udruženjima i organizacijama sudjelovati u pripremama brojnih aktivnosti na temu održive mobilnosti.

Iz Gradske uprave Mostara priopćili su kako je manifestacija sastavljena od tri glavne komponente, i to tjedne aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti, kao što su npr. uvođenje i širenje pješačkih zona, uvođenje sustava javnih bicikala, unaprjeđenje sustava javnoga prijevoza te ‘Dana bez automobila’ koji se obilježiti 22. rujna i predstavlja središnji događaj Europskog tjedna mobilnosti./HMS/

Previous articleIz Kuta Naše Kraljice ” Jelena(Lela) DM”.Tražim te u pjesmi vjetrova,..
Next article“Pozivamo sve Hrvate koji imaju pravo glasa u BiH da izađu na izbore i očuvaju zajedništvo unutar hrvatskog naroda u BiH”