Home Kultura Predizborni skup u Tuzli – Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja za hrvatskog člana...

Predizborni skup u Tuzli – Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

313
0
SHARE
Predizborni skup u Tuzli – Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH: Hrvatski narod Soli mora biti uključen u politički život ovog prostora

Nakon boravka u Konjicu Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH uz predsjednika dr. Čovića i izaslanstvo uputila se prema Tuzli gdje je upriličen predizborni skup u Hrvstskom kulturnom centru sv. Franjo.

Skupu su nazočili i Mijo Krešić, nositelj liste za ZD PS BiH i Danijel Nikolić, nositelj liste za ZD P FBiH iz jedinice Soli. Na predizbornom skupu u prepunom Hrvatskom kulturnom centru nazočili su brojni stranački dužnosnici kako iz SOli, tako i šireg prostora Posavine i Brčkog.

Predizborni skup u Tuzli – Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH: Hrvatski narod Soli mora biti uključen u politički život ovog prostora

U svome obraćanju Krišto je podsjetila na sve ono što je Ustav BiH predvidio i koliko je uvažavanje legitimne političke volje ključ stabilnih odnosa u jednoj multinacionalnoj državi koju čine tri jednakopravna konstitutivna naroda. “Dragi prijatelji zadovoljstvo je biti danas s vama ovdje u Hrvatskom kulturnom domu u Tuzli. Svaka buduća rješenja koja neminovno moraju doći, moraju biti na tragu svega onoga što Ustav BiH jeste. Hrvatski narod ovdje u Tuzli, na području Soli, mora imati pravo na legitimnu političku predstavljenost i sudjelovati u političkom životu tuzlanskog prostora. Svi projekti od životne važnosti, za sve skupine društva, od onih najugroženijih, i svih ostalih, moraju biti prepoznati od tijela vlasti na svim razinama”, dio je govora naše kandidatkinje za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto.