Home Ekonomija Predsjednik Čović nakon održanog Sabora – Ključno programsko opredjeljenje HDZ-a BiH je...

Predsjednik Čović nakon održanog Sabora – Ključno programsko opredjeljenje HDZ-a BiH je euroatlanski put BiH i izmjena Izbornog zakona

832
0

Na XIII. Saboru koji se održava danas u Mostaru, za predsjednika HDZ-a BiH ponovno je izabran dr. Dragan Čović.

Za zamjenika predsjednika HDZ-a BiH izabrana je Borjana Krišto, dok su dopredsjednici Zdenko Ćosić, Darijana Katić – Filipović, Marinko Čavara, Josip Jerković i Ivo Vincetić.

Deset članova Predsjedništva HDZ-a BiH u idućem mandatu biti će: Dr. Anto Domić, Vjekoslav Bevanda, Davor Čordaš, Lidija Bradara, Nada Ćulap, Andrijana Zarinković, Ivan Vukadin, Mato Zovko, Ljubo Grizelj i Mijo Krešić.

Izabrani su kandidati i za središnja tijela stanke, Nadzorni i Središnji odbor, a Sabor je usvojio i nove stranačke dokumente – Program i Programsku deklaraciju.

“Programska deklaracija sadrži sedam ključnih točaka koje smo izložili još u predizbornoj kampanji – to su ekonomska i socijalna politika, demografska politika, branitelji, znanost,kultura i sport, kao i pravna država, a to znači neovisno pravosuđe kao brana kriminalu i korupciji. Jasno smo definirali i odredili rokove što trebamo uraditi”, kazao je dr. Dragan Čović medijima na kraju zasjedanja XIII. Sabora.

„Ključno programsko opredjeljenje HDZ-a BiH je euroatlanski put BiH, kao i izmjena Izbornog zakona, naglasio je predsjednik Čović.

“Ključna stvar u našoj agendi je izmjena Izbornog zakona, što moramo napraviti u narednih par mjeseci, kako bi smo osigurali izbor legitimnih predstavnika u Dom naroda u Predsjedništvo BiH i kako bi smo dogodine imali izbore u Mostaru”, kazao je dr. Čović.

“Duboko sam uvjeren da smo predvodnici svih ovih aktivnosti koje sam spomenuto i vjerujem da u jednom kratkom vremenu s partnerima i Bošnjacima i Srbima kroz sve razine vlasti možemo dobiti pravu potporu i sugovornike koji su spremni brzo donositi odluke”, zaključio je dr. Čović.

Na svome zadnjem obraćanju prije zaključivanja Sabora, predsjednik Čović se zahvalio svim izaslanicima koji su danas nazočili izbornom procesu i onima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji i održavanju XIII. Sabora HDZ-a BiH.

Previous article„Svjedok olovnih vremena“
Next articlePredsjednik Čović se sastao sa ministricom kulture RH dr. Ninom Obuljen Koržinek i državnim tajnikom Zvonkom Milas