Home BIH Predsjednik Čović u Odžaku razgovarao s načelnicom Nadom Ćulap

Predsjednik Čović u Odžaku razgovarao s načelnicom Nadom Ćulap

555
0
SHARE

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je boravio u službenom posjetu Općini Odžak te se susreo s općinskom načelnicom Nadom Ćulap.

U razgovoru predsjednik Čović i načelnica Ćulap razmijenili su mišljenja o aktualnoj situaciji u općini Odžak, prioritetima koje u skoro vrijeme treba realizirati, projektima koji su u tijeku te na koje projekte Odžak može očekivati potporu viših razina vlasti.

Uz navedeno, razgovarano je i o poteškoćama koje otežavaju svakodnevni život stanovnika ove općine.

Također, govoreći o velikom infrastrukturnom projektu na Koridoru VC, mostu kod Svilaja, u općini Odžak, kojim će se povezati autocesta s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save, sugovornici su pozdravili njegovo otvaranje u rujnu. Istaknuto je kako će ovim velikim projektom Posavina do kraja bila učvršćena sa Republikom Hrvatskom i Europom.

Predsjednik Čović je ohrabrio načelnicu Ćulap u predstavljenim planiranim  aktivnostima uz naglasak kako potpora viših razina vlasti ovoj općini neće izostati.

Nakon službenog sastanka predsjednik Čović posjetio je seosko domaćinstvo i stari tradicionalni običaj pečenja rakije. U Posavini je šljiva uz jabuku i krušku jedna od dominantnih voćaka kojim je pokriveno i na desetine hektara pod ovim kulturama. Pečenje rakije organizira se kao tradicionalno obiteljsko i šire okupljanje, uz vatru. Predsjednika Čovića su upoznali s običajima i procesom kako se dobiva najbolja rakija, od kojeg voća i što je sve potrebno znati da bi se dobila kvalitetna rakija, također važan je i kazan u kome se peče rakija, istaknuto je.

Predsjednik Čović posjetio je i novog župnika u župi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku, velečasnog Iliju Orkića.