Home Kultura Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović sastao se sa Vinkom Sabljom...

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović sastao se sa Vinkom Sabljom predsjednikom Hrvatskog svjetskog kongresa

870
0

Na sastanku održanom danas u Mostaru razgovarano je o položaju Hrvata u BiH u svjetlu održanih Općih izbora. Posebna tema susreta bila je zajednička suradnja Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatskog svjetskog kongresa što bi bio veliki korak u zbližavanju zavičaja i iseljeništva.

Cilj buduće suradnje je unaprijediti zajedništvo među Hrvatima, ostvarenje njihovih težnji, osiguranje kontinuiteta i razvoja vjerskog, duhovnog, kulturnog, društvenog i športskog naslijeđa u Hrvata.

Na sastanku je razgovarano i o idućoj godišnjoj skupštini HSK koja će se održati 26., 27. i 28. srpnja iduće godine u Mostaru, kojoj bi trebalo nazočiti 60-ak članova iz 35 država.

Predloženo je da Hrvatski narodni sabor bude glavni pokrovitelj godišnje skupštine Hrvatskog svjetskog kongresa.

Hrvatski svjetski kongres (HSK) je planetarna organizacija koja postoji već 25 godina. U svojoj razgranatoj mreži po cijelom svijetu HSK ima arhiv, izdavačku djelatnost, humanitarni, gospodarski, kulturno- športski i društveno-politički odbor. Cilj im je povezati sve Hrvate i Hrvatice, hrvatske Udruge i ustanove izvan Domovine i tako stvarati bolje uvjete i interese hrvatske domovine i hrvatskog izvandomovinstva.

Previous articleĆOSIĆ ZA HMS: Sve aktivnost podredit ćemo izmjeni Izbornog zakona
Next articleKRALJEVIĆ: Komšić nije dobrodošao u Široki Brijeg, on je za nas persona non grata