Home Kultura ĆOSIĆ ZA HMS: Sve aktivnost podredit ćemo izmjeni Izbornog zakona

ĆOSIĆ ZA HMS: Sve aktivnost podredit ćemo izmjeni Izbornog zakona

918
0

Danas je održana proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj su sudjelovali i predstavnici koalicijskih partnera iz HNS-a. Naglašeno je da je HDZ BiH i HNS osvojio više mandata na svim razinama vlasti nego na izborima 2014. godine.

ĆOSIĆ ZA HMS: Sve aktivnost podredit ćemo izmjeni Izbornog zakona

Stav političkih stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor  je da je legitimno predstavljanje jedini uvjet i jedini način da Bosna i Hercegovina ima stabilan politički ustroj i stabilno funkcioniranje. Na tome će, kažu, inzistirati.

„Mi smo danas imali proširenu sjednicu Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj smo napravili analizu izbornih rezultata. Konstatirali smo da su birači dali apsolutnu potporu politici HDZ-a i  partnera iz HNS-a. Ono što smo kao program nudili dobilo je potporu birača i sve naše aktivnosti i djelovanja bit će u skladu s tim. Nastavljamo svoju misiju, osigurati hrvatskome narodu jednakopravan status, zaštititi institucionalno konstitutivnost hrvatskoga naroda jer se njegova ravnopravnost ogleda kroz zaštitu konstitutivnosti i prava jednog naroda da ima i bira svoje legitimne predstavnike u institucijama vlasti“, govori Zdenko Ćosić, član Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednik Vlade ŽZH u izjavi za Hrvatski Medijski Servis komentirajući zaključke sa spomenute sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.

Govoreći o eventualnim nametanjima rješenja za izbor izaslanika u Dom naroda FBiH od strane OHR-a i međunarodne zajednice Ćosić kaže da se ne zamaraju  time, niti analiziraju apokaliptične opcije. „Mi polazimo od činjenica i stvarnosti te nemamo razloga neke pretpostavljene aktivnosti analizirati i unositi novu nervozu u medije i javnost. Imamo vrlo jasan mandat i njega ćemo, u skladu s izraženom voljom konzumirati u svim daljnjim postupcima“, kaže Ćosić.

Ćosić ističe da izmjene Izbornog zakona ne treba vezati samo za novonastalu situaciju i ove izbore jer se na tome radi dosta dugo i u stanovitom kontinuitetu.

„Izmjena Izbornog zakona naš je zahtjev koji već traje te nije usko vezan za ove izbore s tim da nas rezultati izbora obvezuju da naše daljnje aktivnosti podredimo tom cilju, dakle kroz izmjene izbornog zakonodavstva osigurati ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH“, zaključuje Ćosić

Previous articleIz Kuta Naše Kraljice “TAJ BRIJEG SANIJELA MATKOVIĆ”
Next articlePredsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović sastao se sa Vinkom Sabljom predsjednikom Hrvatskog svjetskog kongresa