Home Kultura Predsjedništvo HDZ-a BiH razgovaralo o uspostavi vlasti na svim razinama

Predsjedništvo HDZ-a BiH razgovaralo o uspostavi vlasti na svim razinama

844
0

Na danas održanoj sjednici Predsjedništvo HDZ-a BiH među mnogim temama, komentiralo je i informaciju o uspostavi vlasti na svim razinama, od županijske, entitetske do državne razine vlasti. Određene stvari i koraci su se dogovorili i za održavanje sjednice Doma naroda koja je planirana za srijedu 20. veljače.

”Vjerujemo da kad je u pitanju razina BiH da bismo trebali imati mandatara za Vijeće ministara u sljedećih sedam dana. A da bi se to dogodilo morat ćemo još jednom sjesti međusobno svi oni koji pretendiraju biti dio vlasti jer je to previše osjetljivo. Što se tiče federalne razine vlasti, dobit ćemo zakonodavnu vlast, to je sasvim jasno kroz Dom naroda i Zastupnički dom. Što se tiče izvršne vlasti, imamo je do trenutka dok mi ne pronađemo partnera s kojim možemo provesti programsku strategiju jer ona je isključivo programska, a ne za fotelje u kojoj mi imamo jedan stav oko izbornog zakonodavstva”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u izjavi za medije.

“Na razini županija vlast funkcionira, te bi sve u srijedu trebalo biti puno jasnije i čistije što se tiče vlasti”, rekao je predsjednik Čović, te dodao da će HDZ poslati Središnjem izbornom povjerenstvu BiH imena pet izaslanika za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH te da će HDZ BiH sigurno imati četiri izaslanika, a vjerovatno i pet. Od ponuđenih kandidata, svakako će biti i dvije dame.

Predsjedništvo je utvrdilo i termin naredne sjednice koja će se održati 18. ožujka kad bi bio i Središnji odbor stranke, kako bi se kroz stranačka tijela kvalitetno pripremili svi potrebni dokumenti i odluke za održavanje Sabora Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Sabor Hrvatske demokratske zajednice biti će izvještajni i izborni, održat će se da 27. travanja u Mostaru.

Razmatrala se i informacijska strategija HDZ-a BiH, utvrđeno je da će u narednih 90 dana kompententni ljudi okupljeni oko HDZ-a doći do dokumenta.

Predsjedništvo HDZ-a BiH pripremalo se i za Predsjedništvo HNS-a koje je u ponedjeljak 25.veljače. Na sjednici će se birati  predsjednik Glavnog vijeća.

Također, na sjednici se razgovaralo i o pripremi za 30. obljetnicu HDZ-a BiH koja je naredne godine i svakako mora imati svoje posebno mijesto, kao i o Filmskom festivalu u Orašju koji će biti posvećen pokojnom Ivi Gregureviću.

Na kraju sjednice, Predsjedništvo je čestitalo dopredsjedniku HDZ-a BiH Davoru Čordašu, koji je proteklog vikenda obranio doktorsku disertaciju.

Previous articleZovu me Sjećanja “Misionarka Vedrana Ljubić iz Rame: ‘Moj drugi dom je Uganda’
Next articleNEVENKO HERCEG, PREDSJEDNIK VLADE HNŽ “Snažno poticati ostanak, razvoj gos