Home Scena PSIHOLOG ŠOKIRAO SVET: PMS je samo mit koji ženama služi kao izgovor!

PSIHOLOG ŠOKIRAO SVET: PMS je samo mit koji ženama služi kao izgovor!

1055
0

PMS je ono što jako utiče na žene i njihovo raspoloženje, i to svakog meseca. Međutim, ono što je psiholog otkrio, šokiralo je mnoge.

Naime, asistentkinja na Univerzitetu Njujork pri Fakultetu za psihologiju, veruje da je PMS preuveličan kroz marketinške kampanje i medicinsku zajednicu i tako ubedio žene da moraju da pate od toga.

 

Ona tvrdi da je to samo izgovor da žene “naprave pauzu”.

 

“Kada odrsatemo i postanemo žene, internet i knjige nas uče da je PMS tu. Mi prihvatamo ovu ideju i primenjujemo je na naše telo. Od žena se danas mnogo očekuje: da rade, vode računa o porodici i slično, pa mnoge koriste kao izgovor PMS kako pauzu kada više nemaju snage”, rekla je ona.

Dodala je da žene gube epitet “dobre žene” ako jednostavno kažu da nešto ne žele da urade i da im je PMS samo izgovor za pauzu jer kada kažu da su u PMS-u onda je sve ok.

FOTO: PROFIMEDIA

Mnoge žene znaju da PMS podrazumeva promene raspoloženja, nadimanja i otekle grudi. Oko 90 odsto žena iskusi makar jedan simptom pre nego ciklusa koji im oteža te dane, piše The Sun. Evidentirano je preko 150 fizičkih I emotivnih simptoma PMS-a. DeLuka ističe da postoje dokazi da hormoni ne utiču na žene na način na koji smo naučeni da mislimo. Na Univerzitetu u Torontu istraživači nisu uspeli da dokažu da postoji PMS. Oni su ga opisali kao fizički, psihički i simptom u ponašanju koji se javlja oko dve nedelje pre ciklusa.

 

Skoro sve žene imaju PMS, a najviše su simptomi izraženi kod žena u kasnim dvadesetim i ranim četrdesetim godinama.

FOTO: PROFIMEDIA
Previous articleMoju ćerku su silovali u školi!
Next articleNAJMASOVNIJA AKCIJA DO SADA: Na besplatnim pregledima građanima otkrili bolesti za koje nisu ni znali!