Home Ekonomija PUTIN: Simpatizirao sam Trumpa na izborima 2016.; što je tu loše?

PUTIN: Simpatizirao sam Trumpa na izborima 2016.; što je tu loše?

803
0

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je “simpatizirao” Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 2016. jer je Trump želio ponovno uspostaviti normalne odnose s Rusijom.

U razgovoru s američkim redateljem Oliverom Stoneom, koji je Kremlj u petak objavio na svojim internetskim stranicama, Putin je rekao da se nikada nije niti će se upletati u američke izbore.

Odnosi Moskve i Washingtona već dugo su napeti zbog otkrića američkih obavještajnih službi da je Rusija pokušala utjecati na rezultate predsjedničkih izbora 2016. na kojima je Trump došao na vlast.

“Što je tu loše”

Američke agencije kažu da se Rusija služila dezinformacijama i drugim taktikama kako bi poduprla Trumpovu kampanju. Putin to uporno odbacuje.

“Ako je bilo koji naš bloger, a ja ne znam tko je sve na internetu, iznio svoje mišljenje o situaciji u SAD-u na ovaj ili onaj način, to nije moglo odigrati odlučujuću ulogu. To je besmislica”, tvrdi Putin.

“No simpatizirali smo njega (Trumpa) jer je rekao da ponovno želi uspostaviti normalne odnose s Rusijom. Što je u tome loše? I, naravno, mi nismo mogli ne pozdraviti takvo stajalište”, dodao je ruski predsjednik./Hina

Previous articleKATARINA ZOVKO IŠTUK “EJ ŽIVOTE ŠTO MI RADIŠ “
Next articleZLATNE MISE fra Ante Kutleše, fra Ivana Dugandžića i fra Tomislava Pervana