Home Ekonomija Reagiranje Hrvadske demokratske Unije na USVAJANJE zakona o Izbornim jedinicama i broju...

Reagiranje Hrvadske demokratske Unije na USVAJANJE zakona o Izbornim jedinicama i broju mandata

1016
0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reagiranje Hrvatske demokratske unije na usvajanje Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Priopćenje je potpisao Predsjednik HDU  General Miro Grabovac- TitanSlikovni rezultat za miro grabovac titan

Jučer je sramotnim činom u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH usvojen Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata, bez zastupnika Hrvatskog naroda, a na prijedlog pet bošnjačkih stranaka.
Ovim zakonom se ne rješava implementacija Odluke Ustavnog suda BiH, a pogrešno tumačenje navedene Odluke ne ide u prilog stabiliziranju i jačanju ove države, nego upravo suprotno, iako se stranke koje su ovaj prijedlog podržale licemjerno kunu u BiH.
Ovo je institucionalno nasilje bošnjačkih stranaka i njihovih zastupnika nad Hrvatskim narodom u BiH, nepoštivanje Odluke Ustavnog suda BiH i licemjerstvo u punom smislu te riječi.
Odluka Ustavnog suda o legitimnom predstavljanju naroda odnosi se isključivo na Izborni zakon BiH, stoga ovakvi potezi ne implementiraju Odluku Ustavnog suda BiH. Oni su protiv Ustava BiH, Ustava FBiH, Izbornog zakona BiH. Ova vanredna sjednica Zastupničkog doma PFBiH također je sazvana suprotno Poslovniku o radu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Hrvatska demokratska unija BiH drži da BiH ne može opstati kao cjelovita država ukoliko Hrvatski narod u njoj ne bude ravnopravan s ostala dva naroda i ukoliko mu me bude omogućeno biranje legalnih i legitimnih predstavnika na svim razinama vlasti u BiH.
Pozivamo hrvatske predstavnike da učine sve kako bi zaustavili bošnjačke stranke u pretvaranju FBiH u Bošnjački entitet.g

OBJAVLJENO U:

Previous articleNajava: Divin dan – Kedžara 2018.
Next articleNaši svitnjaci: „Od Ivana do Ivana…”