Home BIH Sabor Županije Središnja Bosna na danas održanoj 2. redovitoj sjednici prihvatio je...

Sabor Županije Središnja Bosna na danas održanoj 2. redovitoj sjednici prihvatio je Prijedlog Proračuna Županije Središnja Bosna za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 305,7 milijuna KM.

240
0
U izjavi za medije ministrica financija ŽSB Mirjana Plavčić (HDZ BiH) naglasila je kako je Sabor ŽSB sa 23 glasa “ZA” usvojio Prijedlog Proračuna ŽSB za 2023. godinu koji je za oko 11% veći u odnosu na izmjene Proračuna za 2022. godinu.
“Ova Vlada se trudila i mislim da je postigla rezultat, da je napravila maksimalan spoj socijalne i razvojne komponente, pri tom brinući o financijskoj stabilnosti za koju se općenito zalaže Vlada ŽSB u ovom mandatu. Vodili smo računa o svim proračunskim korisnicima, zakonskim obvezama kantona te o programima pojedinih ministarstava i sektora. Ono zbog čega se sveukupno zadovoljno osjećamo jest to što je ovo rekordni proračun. U mnogim sektorima života i rada postignuti su rezultati i izdvajanja o kojima smo mogli samo sanjati. Postigli smo najbolji mogući balans među svim proračunskim korisnicama i proračunu kao takvom dali i razvojnu dimenziju, što potvrđuje planiranih 35 milijuna KM za kapitalna ulaganja i transfere”, naglasila je između ostalog ministrica Plavčić te napomenula:
“Osnovica plaća proračunskim korisnicima u ŽSB u Prijedlogu Proračuna ŽSB za 2023. godinu povećana je za 10% te iznosi 363 KM. U usporedbi sa 2022. godinom izdaci za plaće odnosno troškove uposlenih su veći za 16,5% ili skoro 26 milijuna KM. Uz brojne transfere iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, braniteljske populacije i sl., ovo je najveća socijalna vrijednost usvojenog Proračuna.”
U nastavku današnje sjednice kojom je predsjedao njen predsjedatelj Dražen Matišić (HDZ BiH) usvojen je Prijedlog Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Središnja Bosna za 2023. godinu, Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na promjenu naziva JU Mješovite srednje škole “Bugojno” te Informacija o provođenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH za 2021. godinu.
Previous articleAnte Žanetić Rođenje: 18. studenoga 1936., Blato Preminuo: 18. prosinca 2014., Unanderra, Australija
Next articleTjedni komentar…. političari koji ne ispoštuju svoje odluke nemaju budućnosti.