Home Kultura Širokobriješki klub za obaranje ruke nastupio na prvom amaterskom natjecanju u Splitu

Širokobriješki klub za obaranje ruke nastupio na prvom amaterskom natjecanju u Splitu

221
0
SHARE

Širokobriješki klub za obaranje ruke nastupio na prvom amaterskom natjecanju u Splitu

Ukoliko ste mislili da je obaranje ruku zabava za kavanska nadmetanja, pogriješili ste.

Riječ je o sportu i to ozbiljnom jer se u Powelifting klubu Bljesak u Splitu održano prvo amatersko natjecanje ”obarača” ruku.

Na ovom natjecanju nastupili su i momci početnici iz Širokog Brijega, koji su išli zajedno s predsjednikom kluba za obaranje ruke ”Široki” Ivanom Zovkom.

Među nagrađenima koji su izvolijevali pobjedu u više kategorija podijeljenih prema težini i ruci s kojom se natječu za dojam smo pitali prvim mjestom čak u dvije kategorije do 90 kilograma i lijevu i desnu ruku Adnana Turajlića iz Mostara, koji nas je iznenadio ističući kako se za natjecanje nije pripremao u teretani.

Svaki dan sam trenirao kod kuće i trudio se. Moj učitelj Ivan Zovko iz Širokog Brijega iskusan je obarač i on mi je dao vježbe koje da radim, kazuje nam pa pozvan da mladima poruči kakvu motivacijski dodaje:

Samo trenirajte i gajite pozitivnu energiju, tako će biti jaki i sretni, a i drugi oko vas će biti zadovoljni.

Iz kluba za obaranje ruku još su nastupili Almin Zilić iz Mostara koji je osvojio treće mjesto lijeve ruke do 90 kilograma i Ivan Zovko iz Pologa koji je nastupio u kategoriji iznad 90 kilograma i ostvario dobar nastup s dvije pobjede i dva poraza.

(www.jabuka.tv)