Home Herceg-Bosna Širokobriježanka uspijeva u Zagrebu radeći “najbolji posao na svijetu”

Širokobriježanka uspijeva u Zagrebu radeći “najbolji posao na svijetu”

1171
0

Širokobriježanka Iva Kraljević (30) stipendistica je zagrebačkoga HNK na četvrtoj godini studija.

Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu upisala je, kako kaže, “u zadnji tren”, kada je imala 27 godina. Tri godine poslije toga, svaki put kad stupi na scenu sjeti se da je gluma najbolji posao na svijetu.

Ne mogu reći kad sam se odlučila baviti glumom. Mislim da je odluka došla prirodno iz moje potrebe za nastupima u kojima sam kao dijete uživala i koji su mi bili vrlo prirodni. Odluka da se upišem na Akademiju bila je svakako u zadnji tren, kad sam imala 27, izjavila je Širokobriježanka u razgovoru za 24 sata.hr.

Prva uloga bila joj je u “Snjeguljici i sedam patuljaka”.

Tu predstavu napravili smo kao djeca u zgradi u kojoj sam odrasla. Prvu profesionalnu ulogu igrala sam u predstavi “Evanđelje Pippa Delbona”, nakon koje sam dobila stipendiju HNK. Predstava je doživjela velik uspjeh u Europi. Imala sam veliku sreću što sam dobila priliku za to nezaboravno iskustvo, govori Iva Kraljević.

Gluma joj trenutno čini najveći dio života i njezinu svakodnevicu čine probe i cjelodnevni boravci na zagrebačkoj Akademiji. Iako zna biti naporno, naviknula se na taj tempo i sad joj je već čudno kad ima slobodno vrijeme.

Trenutno sprema ispite na Akademiji, a nedavno je snimila i epizodnu ulogu u seriji “Crno-bijeli svijet”. Širokobriježanka je otkrila i da ubrzo počinju i pripreme za Dubrovačke ljetne igre.

Iako iza sebe već ima glumačka iskustva, tremu prije nastupa ima uvijek, ali naučila je i kako riješiti taj problem.

Tremu imam uvijek. Nemam recept za rješavanje, ali radost igranja je najbolje ublaži. Prije ulaska na scenu duboko udahnem i obično se tada sjetim da je ovo najbolji posao na svijetu, zaključila je uspješna Širokobriježanka Iva Kraljević.

Previous articleDan utemeljenja HVO-a
Next articleNa sajmu gospodarstva u Mostaru predstavljena VE Mesihovina