Home Kultura Svečanom sjednicom Općinskog vijeća završene svečanosti obilježavanja Dana općine Ljubuški

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća završene svečanosti obilježavanja Dana općine Ljubuški

976
0

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Ljubuški, uz nazočnosti brojnih gostiju, završene su brojne kulturne, sportske i glazbene svečanosti povodom obilježavanja Dana općine Ljubuški.

Predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić je na početku svečane sjednice pozdravio goste, a načelnik općine Nevenko Barbarić uz pomoć video projekcije podnio izvješće o učinjenom u proteklom razdoblju te je prezentirao planove za tekuću godinu.

Sjednici su, uz općinske vijećnike, načelnika Nevenka Barbarića, nazočili i dužnosnici  HDZ-a BiH predvođeni predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Draganom Čovićem, te brojni gosti i uzvanici iz BiH i Republike Hrvatske

„Moram izraziti zadovoljstvo jer smo ostvarili sve planirano, pa i više od toga. Ljubuški neosporno postoje uređeniji i ljepši, dobiva potrebne sadržaje, imamo sve bogatiji  sadržajniji i kulturni život, sport nastavlja nizati uspjehe, ulažemo u socijalne programe i projekte zaštite okoliša, odnosno zaštite ove prekrasne prirode, blago raste broj uposlenika ima i novih investicija, poljoprivreda pravi pozitivne iskorak, turizmom definitivno postajemo prepoznatljiva destinacija, kazao je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić prilikom obraćanja na svečanoj sjednici.

-Žalosti nas činjenica što dio naših sugrađana i dalje odlazi i to je ono što nas zabrinjava i opterećuje, svjesni da nema jednostavnih i brzih rješenja pogotovo u ovakvim političkim prilikama u kakvim mi živimo i radimo, naglasio je načelnik Barbarić.

Na kraju svog obraćanja, načelnik Barbarić je uputio čestitke svim stanovnicima povodom Dana općine Ljubuški, čestitao je i dobitnicima javnih priznanja, te se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli uistinu sadržajnom i lijepom programu obilježavanja Dana općine Ljubuški.

-Svi smo na neki način vezani za ovo slavlje Ljubušaka a ja ću na jedan poseban način pozdraviti i sve drage goste ovdje, prije svega one koji su prepoznali bitnost uvezivanja, ono što se zove lokalna samouprava, gospodarstvo i znanost pa jedna velika čestitka rektoru prof. Tomiću da to pokazujete i na jedan praktičan način ovim sporazumom koji potpisujete i bit će ih još mnogo takvih, to je način kako mi možemo u svom radu stvoriti pozitivno ozračje sa što manje prostora za one koji se bave crnilom u životu, kazao je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović obraćajući se na svečanoj sjednci danas u Ljubuškom.

-Mi smo u nekoliko naših zadnjih kampanja puno toga obećali, a danas sam siguran da nijedno od obećanja koje smo dali neće ostati neizvršeno, naglasio je dr. Čović.

-Neka grad Ljubuški bude jedan od najvrijednijih vrhova, dijamant Hrvatskog naroda, da mi svi zajedno jednom snagom i zajedništvom, jednom sinergijom, pomognemo da ovo bude mjesto izuzetnog stvaranja ambijenta za život, prije svega mladih ljudi. Bit će uvijek onih koji će odlaziti ali idemo stvoriti ambijent da nitko nema razloga zbog vrijednosti ili nekvaliteta života ovdje otići. Sve ono što trebamo danas uraditi je brinuti za svoj dom i svoju domovinu i zato imamo sve preduvjete i pokazali smo da se u BiH ništa ne može dogoditi a da u tome ne sudjeluje hrvatski narod. To je s jedne strane jedna velika povlastica, privilegija koju smo stvorili, a s druge strane jedna ogromna odgovornost jer jednako tako nemamo šta kome kazati ako nešto ne uspijemo uraditi. Ja ću učiniti sve da sa svojim suradnicima sa svih razina vlasti učinimo sve da vam budemo potpora da vi svoje planove možete ostvariti i da ih trebamo realizirati i bržim iskorakom pratiti trendove u svijetu, poručio je predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović.

Uručena su i javna priznanja općine Ljubuški za 2018. godinu, te je potpisan sporazum između općine Ljubuški i Sveučilišta u Mostaru, Građevinskim i Agronomskim fakultetom.

Previous articleIz Kuta Naše Kraljice Sanijele Matković “ČAS pokajanja”
Next articleMlada Lucija ostavila nogomet, kupila podrivač i 800 sadnica šljiva i postala poljoprivrednica