Home BIH Sveučilište u Mostaru promoviralo 27 doktora znanosti

Sveučilište u Mostaru promoviralo 27 doktora znanosti

119
0

Sveučilište u Mostaru promoviralo 27 doktora znanosti

U sklopu obilježavanja 46 godina postojanja Sveučilišta u Mostaru, u srijedu je u Sveučilišnoj galeriji u Kampusu Rodoč održana svečana promocija 27 doktora znanosti.

Promocijom je moderirao prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak. U obraćanju doktorandima i prisutnima naglasio je važnost trenutka koji označava završetak jednog dijela njihovog akademskog puta, ali i početak izazovne avanture znanstvenog istraživanja.

Ponosni smo što ste na Sveučilištu u Mostaru dosegnuli jednu od najviših razina znanstvenog obrazovanja i usavršavanja. Znanost se danas intenzivno razvija, kako u pogledu broja i rezultata znanstvenih istraživanja tako i u stvaranju novih znanstvenih disciplina.

Pored ostalog, svrha je sveučilišnoga, poslijediplomskog obrazovanja stvaranje intelektualnih potencijala koji će sutra u različitim područjima djelovanja oplemenjivati i pojedinca i zajednicu. A vi, doktori znanosti i umjetnosti, osvjetljavajte put znanstvene budućnosti za nove naraštaje, poručio je prorektor Čolak.

FZZZ sufinancira zapošljavanje 25 asistenata na Sveučilištu u Mostaru

Uz naglasak na 27 novih doktora znanosti, prorektor je istaknuo  podatak da je ukupno 490 doktora znanosti promovirano na Sveučilištu u Mostaru od prve promocije nakon rata.

Svečanim činom doktori znanosti i umjetnosti prisegnuli se da će biti vjerni načelima znanstvenoga istraživanja i boriti se za znanstvenu istinu te da će se u primjeni znanstvenih istraživanja rukovoditi samo dobrobiti svoga naroda i cijeloga čovječanstva.

Izvješća o doktorskim radovima pristupnika podnijeli su prof. dr. sc. Ivo Rozić, prof. dr. sc. Nebojša Rašović, prof. dr. sc. Danijel Pravdić, prof. dr. sc. Nino Ćorić, doc. dr. sc. Milea Ajduk Kurtović, prof. dr. sc. Ivan Vasilj, prof. dr. sc. Igor Živko i prof. dr. sc. Stjepan Skoko.

Previous articlePREMIJER ŽZH ČOVIĆ ZA HMS IZ BRUXELLESA: I pozicija i opozicija iz BiH podržali europski put BiH
Next articleTjedni Komentar… Plenkoviću kapa do poda za smjenu ministra Banožića.(zbog sudjelovanja u saobraćajnoj nesreći osobnim automobilom)