Home Kultura Tjedni komentar…hrvatsko zajedništvo iznad svega ….

Tjedni komentar…hrvatsko zajedništvo iznad svega ….

459
0
SHARE
Većina nas je učinkovita u očekivanjima od drugih i primjedbama prema drugima, ali  kad razgovaramo o zajedništvu hrvatskog iskonskog interesa i identiteta  tu  se prekida svako proturječje, stvara se sinergija  te vođeni sebedarjem  svladamo prvo SEBE pa  neistomišljenike. Upravo zbog takve snage Božje  MORAMO žrtvovati svoj ego i ići putem zajedništva, sve drugo u uvjetima u kojima živimo je samoubojstvo NARODA (iskonskog kamena zaglavnog)
Potpuno svjesni činjenice kako je Dejton donio mir i to je dobro, ali je u nastavku specijalni rat koji razara narode, pojedince i vječiti je nemir u pripravnosti. Jedini način učinkovite obrane je zajedništvo u najvažnijim iskonskim stavovima i vrijednostima hrvatskoga naroda. Potrebno je izgrađeni sustav obrane (Hrvatski narodni sabor) trajno ojačati i dopunjavati mozaikom različitosti unutar hrvatskog političkog korpusa te takvim pristupom sačuvati neraskidivu sponu (vjeru)  koja je iznad svega
Često se postavi pitanje uloge pojedinaca. Svaka dobronamjerna uloga (savjetodavna, izvršna, nadzorna i članska) će uroditi plodom, ako pojedinac učini najbolje što može od sebe i pozitivnim primjerom djeluje na druge. Ustrajnost u  dugom roku zajednici donosi plodove a i pojedincu dobrobit. Potrebno je  čuti i raspraviti svako mišljenje, a posebno suprotno. U zajednici različitosti i međusobnog poštivanja suprotnog mišljenja, izrodi se najbolji kvalitet. Poželjna je  rasprava o svakom problemu, o radu i ulozi institucija, pojedinaca i rukovoditelja u tim institucijama. Ako nije dobro potrebno je korigirati i vratiti na pravi put te oprezno slušati glas naroda, Stara mudroslovica kaže “U naroda je pamet”
Analitički tim BPZ je  na neki način glasnik naroda i  narodnog razuma koji je pragmatičan a nekad i nemilosrdan.  Naš tim BPZ je u funkciji već duže razdoblje, nekad omražen a ponekad i omiljen, ali neovisno od reakcija radimo jednako pragmatično i zdravorazumski, kritika je najbolji lijek ( kao za dijete šipka)  Prvenstveno nam je cilj istina o Domovinskoj povijesti. Pokazalo se kako  je učinkovit i vrlo cijenjen naš ustrajni rad. Razumno tumačenje istine o Domovinskoj povijesti, uručivanje priznanja i zahvala ( sukladno ulozi i doprinosu) te na takav način čupamo iz zaborava povijest, ljude i događaje a to je najbolji način izgradnje  i održanja zajedništva. Svi smo mi prvo ljudska bića kojima lijepa riječ otvara i gvozdena vrata.  Svaki trud, žrtva i doprinos se kompenzira lijepim sjecanjem i zahvalnicom, (malo a mnogo znači za čovječnost zajedništva). Svi smo dio istog tijela, uloge su nam različite ali ljudsko dostojanstvo je isto, pa prema tome nema omalovažavanja, ignoriranja i uznesenosti pojedinca, (svako takvo ponašanje mora biti osramoćeno) Mnogima možemo biti primjer  te potičemo sve da budu svjesni kako ih promatraju mladi. stari i vršnjaci, i oni koji imaju i oni koji nemaju sredstava za život. Svaki Prvak treba osigurati kontinuitet zajedništva u novim naraštajima koji ne će odstupiti od “zaglavnih” propisa i vrijednosti
Teško je ili čak nemoguće složiti se u mišljenju ali sve one koji drugačije misle ne treba osuđivati nego ih čuvati kao korektor kako bi ostali na ispravnom smjeru. Politička borba Hrvata je kontinuirani proces koji ne završava, proces koji traje i kreira nove izazove i mogućnosti. (od doba Kraljice Katarine do danas na ovim prostorima su jednake borbe samo drugi ljudi i drugi uvjeti)
Politička struktura sa Prvakom Čovićem je  mnogo učinila ( dozvoljavamo da se neki ne slažu ali kad nešto konkretno učine, osim što kritiziraju uvažit ćemo ih)  Bjelodano je kako su  na vidjelo izložili ključ opstanka  Bosne i Hercegovine, pozicionirali problem hrvatskog političkog predstavljanja. Istina je ksko raspad vodi u veliko zlo a HNS je ponudio ključ opstanka i države i naroda u toj takvoj državi Bosni i Hercegovini, Dejtonskoj tvorevini. Ruše je i patriote unitaristi jednako kao i separatisti.
Ujedinjeni u zajedništvo svakog manje ili više važnog čimbenika hrvatskog političkog korpusa možemo sačuvati i sebe(Hrvate) i Bosnu i Hercegovinu.
Ratne istinite povijesne priče:
Početkom obrambenog Domovinskog rata Zapovjednik na topništvu upita svog topnika:” koji su glavni dijelovi topa?” a vojnik jasno kaza: “gospodine zapovjedniče, svaki dio je glavni” ( i najmanji vijak ako nedostaje top ne puca) To je poruka domoljubnog zajedništva SVI SMO MI PRVACI
Hrvatski narodni sabor: POBJEDA! | Hercegovački portal
Politički emigrant ex države  D. Ljubić Fabijanov  je kao dijete (12)  sa svojom obitelji napustio rodne Ljubotiće  Za pokojnog brata nije znao i ni gdje je ubijen ni gdje je pokopan(Saznao je nakon dugog istraživanja “Groblje Vrgorac” kao ni za rodijaka Petra Ljubića  Ćutića ( tko zna gdje im leže kosti) “Pecara” Sretan zbog činjenice da je doživio i dočekao svoju slobodnu i neovisnu Domovinu Hrvatsku  Kako je aktualna Corona i novo normalno vrijeme komunicira FB i elektronskim medijima. Posljednji put kad je bio Sabor HNS-a  izjavio je ( nakon istupa Slavena Raguža) ” ovaj mali nije za politike jer u svečanom dijelu  sjednice Sabora se nikad ne koristi takav način istupanja,  treba ga upozoriti, išao je na ruku unitaristima,  Ako se ne slaže s nečim ima tisuću prigoda i načina da iskaže svoj stav. Neprimjereno i nekorektno”,
Također je prokomentirao i istup Slave Kukića “Zgadio mi se”
Upozorenje sveukupnoj hrvatskoj javnosti kako nas prati i promatra  najzdravije tkivo hrvatskog zajedništva.
Trud pojedinca je mala kapljica vode u Okeanu
Dolazi nam dan Svih Svetih i  Dušni dan  pa se sjetimo svih sinova Hrvatskog domoljublja i zajedništva  koji prinose žrtvu na oltar domovine  a posebna svijeća će biti upaljena za sve koji nisu dostojanstveno ukopani u svoj grob.
Analitički tim BPZ
Voditelj tima
Mladen Ljubić Vajta