Home Kultura Tjedni komentar…(.Mir Božiji, Hristos se rodi: Sretan Božić!) U potrazi za modnom...

Tjedni komentar…(.Mir Božiji, Hristos se rodi: Sretan Božić!) U potrazi za modnom kraljicom BiH Milijana FOX Marić iz Modriče…

479
0
Neprekidno pristižu pozivi, poruke, mail pošta sa pitanjem “zašto nema tjednih komentara???”
Odgovor je jasan “politiku neka vode političari, a vojni dio Generali” … Dakle politika jedino radi samoobrane opstanka i ostanka… tema je obranjena… “vratili smo dite materi”… zadaća završena… A za kraj mi se u sjećanje vraćaju riči moje majke “sine u turčinu nima vire, ne zaboravi njihova izdaja je kolektivna, ne pojedinci već svi…..Islamska zajednica je vladar Bošnjačke politike, a operativno tijelo je razasuto svugdje…čeka samo da se zatalasa ( povod)…. analitičari to najbolje vide.
Nove, mlade političke generacije su osvježile politički korpus u BiH a posebno vidljivo u Mostaru, gradonačelnik Kordić i njegov tim su slika nove generacije, upravo je objavljena čestitka za Pravoslavni Božić u ime Hrvata i  političkog vodstva Grada Mostara. Prepoznatljiva nova generacija političara je jednako i u imenu dopredsjednika Republike Srpske dr, Davora Pranjića,Davor Pranjić za eTrafiku: Za svakog u ovoj zemlji ima ... federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića. ministra financija Zapadnohercegovačke županije Tonija Kraljevića, te političkog motivatora i stratega broj jedan, Prvaka hrvatskog naroda. Dugo na političkoj hrvatskoj sceni ovakav “poker asova” nismo imali…..zbog svega navedenog politički komentari su bespotrebni, te potraga za modnom kraljicom se nastavlja…. vratiti ćemo se u mladost, kada je poseban izazov i užitak bilo  “promatranje” djevojaka, kraljica ljepote, modnih ikona….
Navodimo izvorni tekst uz malu dopunu……da je rođena na Vlašić planini, i kao beba sa majkom, ocem i dva brata ( spašavajući živote) odlaze u Modriču, gdje modna kraljica Milijana završi osnovnu školu, a srednju prometnu u Doboju, te fakultet, menadžment turizma u Banja Luci. Povratak u Modriču započinje radom u salonu za ljepotu, a osjećaj za modu je prirodni talent i ljubav….Upravo ovo turbulentno vrijeme u kojem živimo je  posebna prigoda za poruke dobra i čestitke..

Mir Božiji, Hristos se rodi: Sretan Božić!

 

 

Mir Božiji, Hristos se rodi: Sretan Božić!

Ovo je kratko predstavljanje modne kraljice Milijane Fox Marić  uz prigodnu čestitku za Božić i Pravoslavnu Novu Godinu, kao i obljetnicu Republike Srpske ……. ( politička misao  se sama ubaci…. vjerujem kako će upravo dan Republike Srpske biti  “okidač” za odustajanje bošnjačke političke elite od formiranja vlasti……upravo kako mi je ćaća na smrtnoj uri  govorio: “sine, Republika Srpska je država srpskog naroda u BiH, u ratu je stvorena, samo ratom može biti oduzeta, ali problem je Fedracija koju Bošnjaci stvaraju svojom državom, a znamo da se samo ratom i Federacija može izmijeniti….” tu je odgovor Hrvatima, Visoki predstavnik će “tumačiti” i nametati ali proces će beskrajno trajati….kao i uspostava vlasti.. ne možemo se dogovoriti, ali možemo dogovoriti da se ne dogovorimo i produžimo mandat medjunarodnoj zajednici …. zadovoljna i domaća i međunarodna vlast)
Miljana Marić, poznatija kao Fox Marić, otkriva nam kako se borila sa predrasudama u svojoj  okolini, kako je napredovala, učila i stekla znanje i vještine, te ih planira ugraditi u novi posao koji narednih dana pokreće.
Voliš da privlačiš pažnju, kako to najčešće radiš?
-Pažnju je svakom lako privući. Neka se neko skine go na trgu i dobiće pažnje. Naravno da niste mislili na tu vrstu pažnje.
Pažnja žena koje prate modu, koje su negovane i ulažu u svoj izgled se meni sasvim spontano nametnula. Takve žene su mene podržale od samog pocetka, tj. od prve modne fotke na Instagramu koja je nastala spontano. Te žene su prepoznale nešto u meni, ja na pažnji nisam insistirala.
Biti drugačiji u maloj sredini, kakav je osjećaj?
Nije Modriča toliko mala sredina da ne bi bilo i da već nema ovakvih kao ja. Kroz posao sam upoznala mnogo kreativnih i savremenih djevojaka koje se bore na svoje načine da ostvare uspeh u životu. U nekima od njih sam videla sebe, pre desetak godina, kada sam sanjala da radim posao vezan za beauty svet. Svi smo isti po nečemu,a opet tako različiti i jedinstveni.
Od kada postoji tvoja ljubav prema modi?
-Postoji još od malih nogu. Sećam se kada sam crtala haljine za barbike a mama je morala takve haljine da sašije ili isplete. Onda sam drugare i drugarice oblačila u svoju odjeću, pravila sam modne revije. U srednjoj školi sam počela sama sebi da prepravljam odjeću, pravim nešto što nema da se kupi itd.
Planiraš li se ozbiljnije baviti modom?
-Za sad ne. Moda je moj hobi. Moje primarno zanimanje je kozmetičar. Moj kozmetički salon se uskoro otvara. Svu pažnju poklanjam tome. Želim da ponudim najkvalitetniju uslugu svojim mušterijama. Kvalitet koji neće biti samo za one dubokog džepa. Usluge kozmetičara su danas jako skupe, tako da mlada devojka kojoj je sve to zaista potrebno ne može sebi da priušti kozmetičara. Želim da to prestane. Svakoj ženi poslije dvadesete

Danas je Badnji dan: Paljenjem badnjaka čeka se Hristovo rođenje

AUTOR:OBJAVE MLADEN LJUBIĆ-VAJTA@
Previous articleFOTO: ZLATKO DALIĆ kod susjeda u Samostanu Gorica Livno
Next articleBlagdan je Sveta tri kralja: Danas uklanjamo ukrase s bora, no znate li zašto?