Home BIH FOTO: ZLATKO DALIĆ kod susjeda u Samostanu Gorica Livno

FOTO: ZLATKO DALIĆ kod susjeda u Samostanu Gorica Livno

265
0

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, Gorica – Livno ugostio je 3. siječnja 2023. godine izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Povod su bili sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje ovaj izbornik sa svojom nogometnom momčadi niže već dulje vrijeme, a gorički fratri kao dobri susjedi – roditeljska kuća Zlatka Dalića je najbliža samostanu – htjeli su mu i osobno čestitati.

 

 

Dobrodošlicu Zlatku među franjevce izrekao je gorički gvardijan fra Marko Ešegović, čestitavši mu na svim uspjesima koje je postigao kao izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije a da pri tome nikad nije zaboravio posvjedočiti svoju vjeru u Boga, što je u današnjem svijetu velike dezorijentiranosti i odbijanja kršćanskih vrednota poprilično rijedak slučaj. Gvardijan je ovom prigodom Zlatku darovao i prigodne poklone.

Zatim je pomoćni banjolučki biskup mons. dr. fra Marko Semren, uime Banjolučke biskupije, čestitao Zlatku i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na postignutim uspjesima pročitavši tekst posvete s knjige koju mu je ovom prigodom darovao„Banjolučka biskupija u riječi i slici od 1881. do 2006.“, a koji potpisuju banjolučki biskupi mons. Franjo Komarica i mons. Marko Semren, gdje između ostaloga piše: „Uime nas biskupâ Banjolučke biskupije, svećenika, redovnika i vjernika zahvaljujemo Vam što ste kao izbornik Hrvatske nogometne momčadi s njome ostvarili veleban uspjeh na svjetskom nogometnom natjecanju u Kataru godine 2022. te nama i Hrvatima diljem svijeta priuštili iznimnu radost i zadovoljstvo za božićne blagdane. Čestitamo Vam i na osobnom svjedočenju kršćanskih vrednota!“

Nakon Zlatkove zahvale na čestitkama slijedilo je jednosatno druženje uz kavu i razgovor o sportu, prije svega o nogometnom prvenstvu u Katru.

www.tomislavnews.com

Previous articlePredivna Alijina unuka je na tako lijep način kršćanima čestitala Božić i potom su je dočekale uvrede. Hvala joj od sveg srca i neka izdrži!
Next articleTjedni komentar…(.Mir Božiji, Hristos se rodi: Sretan Božić!) U potrazi za modnom kraljicom BiH Milijana FOX Marić iz Modriče…