Home Kultura Tjedni komentar…sljepilo sebeljublja….”rotacija” kao livanjski odgovor ???

Tjedni komentar…sljepilo sebeljublja….”rotacija” kao livanjski odgovor ???

465
0
Ako odlučim ostaviti olovku , dogodi se nešto što me “zove da moram se javiti” mnogo je utakmica u mojim nogama, 45 godina na ulici, da sam godišnje zapisivao istinu samo jedan dan, danas bi mnogi znali šta je politika (život) Ova “rotaljka” me ponovo ošamari i vrati na pisanje. Zar mislite da je slučajna “rotaljka” u Mostaru??? Ne ništa nije slučajno, sve ima svoj početak i kraj, uzrok i posljedicu. A vrlo brzo ćemo vidjeti ishod političkih rotaljki.Slikovni rezultat za bakir i borjana
Bakir Izetbegović je zavrtio “rotaljku” političke slagalice Livna i Mostara, Nastavak slijedi….
Gradonačelnik Hrvat (HDZ) u Mostaru  je ishod  Bošnjak (SDA) predsjednik gradskog vijeća u Livnu.  A nikako neki Bošnjak kandidat starog kadra (prijedlog zeta Republikanca) Svaki političar sa minimumom iskustva i znanja zna da se sve rodbinske veze u politici obiju o glavu onoga tko ih je “nominirao” Jedino  spašavajuće za svakog političata je da svoj rod udalji od političkog angažiranja. A svi koji su učinili suprotno su oštetili narod koji predstavljaju a rade u svoju korist. Narod zna i sabire rodbinu “uzduž i poprijeko”  a kažnjava kad je najmanje potrebno. danas nam je najviše potrebno jedinstvo a nas stiže kazna cijepanja, dijeljenja i obznanjuju se obiteljske koristi a narodne štete. Tko sad može spasiti kad je voda u čamcu, samo oni koji vide na daljinu, a brzo “izbacuju vodu iz čamca”
Zavrtite “rotaljku” unutar političkog hrvatskog korpusa ako imate mudrosti i odgovornosti, odrecite se sebe i odaberite nove, svježe, neokaljane snage, koje ne čeznu za bogatstvom slavom i moći.
Podsjetnik situacije u Livnu:
Istini za volju postoji  kvorum 11*4 (11vjećnika HDZ stari kadar (artiljerci) i 4 vijećnika -zet republikanac, 2 vijećnika generala Jugoslava Brdara i Hana Milak  generalov kandidat za predsjednika gradskog vijeća)
 A odlučivanje i i rad, a problemi koje treba riješavati??? A Buško blato??? postavlja se pitanje Borjaninog bratstva i jedinstva kontra hrvatskog zajedništva ( po ishodima) Ponedjeljak će pokazati tko je spreman za rotaciju.
A godišnja skupština još nije održana, bar sama sa sobom, da se usvoji Statut i stavi na glasovanje.
ANALITICKI TIM BPZ
VODITELJ TIMA
MLADEN LJUBIC VAJTA
Previous articlePREDSJEDNIK KLUBA VIJEĆNIKA HDZ BiH U GRADSKOM VIJEĆU MOSTARA MILIĆEVIĆ ZA HMS
Next articlePeta godišnjica predaje zahtjeva BiH za članstvo u EU, nedvojbena podrška HDZ-a BiH europskoj budućnosti i kandidatskom statusu