Home Kultura Tjedni sajamski komentar …. divan sunčan dan a Mostarski...

Tjedni sajamski komentar …. divan sunčan dan a Mostarski sajam nakon dvije godine ugledao sunce.

712
0
“Kamen zaglavni” –  čestitke direktorici Sajma, pohvale na hrabrosti i povjerenju u dugogodišnje poslovne partnere.  Moramo priznati, obzirom na sveukupnu globalnu situaciju, bio je prevelik rizik  vjerovati kako će sve uspjeti. Mnogi sudionici / izlagači, koji smo kontaktirali, kazali su vrlo jasno, kako je  direktorica Dalfina Bošnjak veoma  snažna i sposobna menadžerica koja  izvrsno radi svoj posao.  Zanimljiv broj izlagača je kazao kako su isključivo radi korektnosti i partnerskog odnosa sa direktoricom odlučili  izlagati svoj proizvod na Mostarskom Sajmu.  Učinak je vidljiv na svakom koraku, Mostar je živnuo, svi turistički kapaciteti popunjeni, sunce sija i ogromne površine zemljišta su čiste, pohvala i Gradu i gradskim službama, to je primjer kako se zajedno mnogo postiže.
Zahvala menadžmentu i direktorici na  povjerenju / šansi za  izlagača komunikatora / izvjestitelja. MM portal kao izlagač i kreator  ad hoc događaja je već prvi dan uspješno kreirao deset događaja koji se mogu prezentirati kroz deset posebnih priča.  Svaka je zanimljiva na svoj način, ali želimo krenuti od posljednje koja se dogodila na samom kraju prvog dana.
“Posljednji je prvi”  –  u obvezama i žurbi se krenulo sa štanda, a dežurna osoba je preuzela odgovornost.  Upravo na izlasku iz paviljona 2 se pojaviše prijatelji iz daleka, a to su vam prijatelji koje ne možeš smatrati gostima nego posebnim prijateljima: General Ilija Nakić i Ministar u Županiji Središnja Bosna Bojan Domić, svi sretni zbog susreta, prijatelji na poziv “izlagača” (koji se rado vratiše u svoj kutak) svi zajedno dolazimo u kutak izlagača povijesti koja traje,  jer slogan naš je ” ne traje onaj tko je jak, jak je onaj koji traje”    Ugodni razgovori, podsjećanja, uspomene, fotografije, pokloni i malo povijesne rasprave o temi “jak je onaj koji traje ” promatrajući razdoblje od Kraljice Katarine  (živi u svom narodu 544 godine nakon smrti)  do  21 stoljeća i Herceg Bosne koja živi vječno. 
Uz čašicu  prijateljstva  i vrhunac razgovora  glavno pitanje je : gdje je utemeljitelj Ante Spajić i uz pozdrav je upućen dar za dragog prijatelja od tima izlagatelja “jak je onaj koji traje”.
“Ne živi čovjek samo o kruhu”  –  sajam je mjesto gdje se kreiraju i održavaju poslovna partnerstva ali i šansa za susresti mnogo dragih prijatelja sa svih strana svijeta. evidentno je prijateljsko raspoloženje, pozitivan ambijent, a  su neprocjenjive vrijednosti. O ambijentu, raspoloženju i  izlagateljima na Sajmu 2022 godine u Mostaru  pisat će sljedeći nastavci koje planiramo objaviti u okviru realizacije cilja našeg MM portala (očuvanje zajedništva)
“ne zaboravimo” – najvrijednije spomen obljetnica  30 godina  zajedništva će biti  u vojarni (Heliodrom) i  u Kosači, uz potvrdu kako je odličjima upravo tu mjesto, u Mostaru, u Kosači (središnji kulturni centar stolnog grada koji je sagrađen  crkvenim kamenom na crkvenoj- oduzetoj zemlji)
autor objave: Mladen Vajta Ljubić
Previous articleSvečano otvoren 23. Mostarski sajam
Next articleTjedni sajamski komentar…. svi smo ljudi od krvi i mesa,