Home BIH U Fojnici predstavljanje knjige “Stari most s mjesta događaja”, autora Miroslava Landeke

U Fojnici predstavljanje knjige “Stari most s mjesta događaja”, autora Miroslava Landeke

37
0

Predstavljanje knjige ”Stari most s mjesta događaja”, autora Miroslava Landeke, dopredsjednika Središnje uprave HKD Napredak i predsjednika HKD Napredak Glavne podružnice Mostar, bit će upriličeno u subotu, 6. srpnja u Franjevačkom samostanu Duha Svetoga u Fojnici, s početkom u 19.30 sati.

Događaj će biti održan u povodu Dana Hrvatskog kulturnog društva Napredak i blagdana njegovih zaštitnika, slavenskih apostola braće sv. Ćirila i Metoda, koje se obilježava 5. srpnja, najavili su organizatori.

Knjiga je dokumentaristička i novinarska i prati izgradnju i događanja oko izgradnje Starog mosta od potpisivanja 1999. godine između Svjetske banke (World bank) i Grada Mostara za njegovu obnovu do presude Haaškog suda 2019. godine.

Ove godine 23. srpnja također se obilježava 20 godina od njegove obnove, kao i 20 godina od obnove Napretkova konvikta u Mostaru koji je također obnovljen u sklopu projekta obnove Starog mosta, odnosno tri objekta tri naroda.

Uz autora, o knjizi će govoriti dr. Anto Ivić, član Središnje uprave HKD Napredak i Danijel Vidović, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Moderatorica je Ljiljana Jurak, predsjednica HKD Napredak Podružnica Fojnica. U glazbenom dijelu programa nastupit će Petar Glavočević na gitari./HMS/

Previous articleImenovan novi zamjenik ravnatelja policije HNŽ-a
Next articleTeološko-katehetski institut u Mostaru postaje punopravni član Sveučilišta u Mostaru