Home BIH U Ljuboticima Sv.Misom počelo je obilježavanje 31 obljetnice Prve dragovoljačke postrojbe u...

U Ljuboticima Sv.Misom počelo je obilježavanje 31 obljetnice Prve dragovoljačke postrojbe u BiH legendarne Poskok bojne Poskoci HVO

310
0
SHARE
Zovu me sjećanja…. pa krenem na Kruškovac gdje je jedno od najstarijih Misišta na samom rubu  kanjona Brine gdje su Hajduci hajdukovali, Škripari se sakrivali. Zavitovao Miljenko ( Mićo) Brekalo… jer granata ne eksplodira  a na Misištu se svake godine sve više i više okuplja naroda / Misnika.
Mladen Ljubić -Vajta za tridestu obljetnicu utemeljenja postavi vječnu ploču Prvim dragovoljcima koji nastaviše put k  slobodi Domovine i naroda hrvatskoga kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.
Uz potporu  Ljubotićana Ivana Knezovića I Petra Ljubića  i svih branitelja, nakon Svete Mise je organizirano druženje na Osridku. ( Na prijedlog Gojka Brekala -Dojte da se uruči Miljenku (Miki) Galiću Sat sa znakom Poskok Bojne kao domaćinu to je učinjeno)
Uz neizbježne ratne teme  sjećanja dostižu na početke utemeljenja…. kako se događalo kako se Ljubotićani prvi organiziraše pa Kočerinjani i Britvičani
19.7. 1991 god na utemeljenju u Knešpolju dadoše svoj obol i  HDZ BIH Općine Široki Brijeg.
i odgovornost preuze Krešo Ćavar uz potporu pok. Jure Skoke, predsjednika Izvršnog Odbora HDZa
Nikad ne zaboravimo ulogu pok. Mladena Skoke koji preuze zadaću Prvog Zapovjednika Širokog Brijega.
U sklopu obilježavanja 31 obljetnice prisjetit ćemo se članova postrojbe koji više nisu među nama.
Tako da će se Ljubotićani  sjetiti Stanka  Vukoje Bosića i Vlade Knezovića Keme a i svih branitelja koji su rodom iz Ljubotića. Slavit ćemo istinu o domovinskoj povijesti i nikada ne zaboraviti najzaslužnije među nama.
Na dan sjećanja i obilježavanja 31 obljetnice ćemo dodijeliti Zahvalnice  i  sat i znakom postrojbe, Poskok bojne.
Na Osrdku je predloženo  da se  zahvalnica i Sat uruči Predsjedniku Gradskog vijeća Široki Brijeg Vinku Topiću za doprinos u promicanju istine o Domovinskoj povijesti i potpore Prvim dragovoljcima.
Autor objave, Mladen Ljubić Vajta