Home Kultura “U NAJGORI ZAVOJ UŠAO SAM 200 NA SAT”:Teška nesreća Darka Milinovića, pravo...

“U NAJGORI ZAVOJ UŠAO SAM 200 NA SAT”:Teška nesreća Darka Milinovića, pravo je čudo da je slomio samo jednu kost

1110
0
SHARE

Srećom da sam fizički u dosta dobroj formi, a sigurno me i Bog čuvao, jer kad me počelo bacati ružno je izgledalo. Da sam pao na cesti, prošao bih puno lošije, možda bih i poginuo, a ovako, osim tog loma, nemam čak ni modrice 


Lički župan i bivši ministar zdravstva dr. Darko Milinović izletio je sa svojim moćnim motociklom Suzuki GSXR 1000 s moto staze na Grobniku pri brzini od 200 km/h i nakon 150 metara preokretanja prošao vrlo dobro, slomio je samo jednu kost – onu zapešća na lijevoj ruci.

– Ušao sam u najgori zavoj brzinom od 190 km/h do 200km/h i baš tu gdje nije trebalo, još dodao gas. Srećom da sam fizički u dosta dobroj formi, a sigurno me i Bog čuvao, jer kad me počelo bacati ružno je izgledalo. Srećom pa tamo nema ograde, da me u nju bacilo ne znam kao bi završilo”, kaže mIlinović sretan što je ipak dobro prošao.

–  Da sam pao na cesti, prošao bih puno lošije, možda bih i poginuo, a ovako, osim tog loma, nemam čak ni modrice – ispričao je za Jutarnji list dr. Darko Milinović, objašnjavajući da je pri prevrtanju stisnuo ruke uz tijelo, svjestan da bi moglo biti lomova.

Kaže da na običnoj cesti motocikl gotovo i ne vozi, jer ga brzina i adrenalin ponesu. Zato više ne riskiira, pa se sa svojim starim prijeteljem Emilom iz Otočca prođe ispuhati na Grobnik. Tako je bilo i ovog četvrtka kada je na poznato stazi bio Open Day.

– Ma mislio sam ja voziti i utrke, ali, mislim si, to je opasnije, ne ovisiš samo o sebi, može te drugi zapeti, izgurati, pa nastradaš. A eto, ja nastradao zbog vlastite nepažnje – kaže Milinović.

– Svi bajkeri znaju da je krug na Grobniku za 1:40 minuta vrlo brz, a ja vozim 1:35, znači, ne štedim ni sebe ni motocikl – dodaje dr. Milinović, dugogodišnji motociklist kojemu je ovaj Suzuki najdraži od svih koje je ranije vozio.

Pomoć mu je pružena u bolnici u Lovranu, no odmah je otpušten na kućnu njegu, te se sada odmara u obiteljskoj kući u Gospiću. Kaže da će se za tri tjedna oporaviti, a onda u potpunosti vratiti svojim obvezama, a potom i motociklu.

MP/Foto:press