Home Kultura U ponedjeljak tv premijera Lošine knjige “Hrvat jest ratnik”

U ponedjeljak tv premijera Lošine knjige “Hrvat jest ratnik”

780
0
SHARE

U emisiji Budnica na Osječkoj televiziji  u ponedjeljak će gostovati admiral Davor Domazet Lošo,  i predstzaivit knjigu ” Hrvat jest ratnik”.

 

Knjiga nosi  knjige po riječima Napoleona Bonaparte izgivorenu hrvatskim ratnicima, a po prvi put će hrvatski narod čuti nevjerojatne detalje i činjenice o ratnoj prošlosti hrvatskog naroda, još od vremena antičkog Rima.

Javnost će doznati o posve prešućenoj ulozi hrvatskih velikana iz sukoba Bizanta i Rima, o ulozi Hrvata u Tridesetogodišnjem ratu katolika i protestanata, o lažnoj srpskoj povijesti, o razlozima zbog kojih Admiral Rastka Nemanjića, poznatijeg kao Sv. Sava naziva ” suludim i neuračunljivim”, o igrama Mađara i Habzburgovaca oko hrvatskih zemalja i nastanku srpske političke činjenice u tim igrama.

Saznate ćete o velikim osmanlijskim, mletačkim, njemačkim i američkim vojskovođama hrvatskog podrijetla, o ulozi Hrvata u stvaranju moćne ruske mornarice, o velikim jugoslavenskim, a potpuno prešućenim ratnicima, o najvećem vojskovođi Velikog rata.

Konačno, Admiral će podatcima o vojnom vrhu NDH srušiti čitav niz mitova i krivotvorina, te objasniti kakva je evolucijska nit hrvatske ratne prošlosti s Olujom i Tuđmanovim strateškim darom.
U razgovoru ćemo se osvrnuti i na modele ratova, od onih oružanih do današnjih hibridnih, poglavito na polju kulture a povodom šokantne pljuske Dane Budisavljević Hrvatskoj.

Pogledajte najavu i ne propustite pogledati Budnicu u ponedjeljak, 8. veljače, u 20 sati.

BUDNICA – PONEDJELJAK 08.02.21.

Osječka televizija najavljuje nacionalnu promociju knjige “Hrvat jest ratnik” admirala Davora Domazeta Loše. Kao i uvijek, emisiju će te moći pogledati na partnerskim televizijama Mreža TV Zagreb i Split, Diadora TV Zadar te na SBTV. Nemojte propustiti!

Objavljuje Marko Ljubić u Subota, 6. veljače 2021.