Home Ostalo Zovu me Sjećanja ali, misli,..”Kako Sačuvati Hrvatsko Zajedništvo i Kupres”..

Zovu me Sjećanja ali, misli,..”Kako Sačuvati Hrvatsko Zajedništvo i Kupres”..

525
0
Tjedni komentar… dani sjećanja i uvažavanja…..vrijeme prolazi, čovjek je sklon istraživanju, razmišljanju, i analizi događanja na  prostorima gdje živimo.   Vrlo brzo spoznamo kako su sjećanja “krvave” povijesti u našim srcima na važnom mjestu. To su bolne istine koje su neiscrpni izvor nacionalne snage i vjere u Boga.
Povijest je krvavim zločinom obilježila 7. veljače koji hrvatski puk pamti i obilježava kao dan sjećanja na strašni zločin učinjen nad fratrima u Širokom Brijegu među kojima je bilo koji su bili doktori znanosti, inteligencijom i znanstvenicima hrvatskog puka u Hercegovini.
7 veljače je spomen dan nečovječnog smaknuća Širokobrijeških fratara. Rana koja krvari, dan kada je smaknuta i franjevačka gimnazija u kojoj je predavalo 15 doktora znanosti,  Uništeni su svi , ubijeni su sva je intelektualna rana iz koje živi sjećanje, izrodila je mnoga svećenička zvanja, sačuvana je vjera, identitet i povijest naroda svoga..
Slikovni rezultat za jakov pehar
7 veljače 2021 smo se oprostili od  akademika Jakova Pehara, profesor emeritus, predsjednik Hrvatske akademske zajednice

Nedamo (Nedajte se) te Naš Sibiru mali……..”.   “Zasjede su uklonjene a nikad niko nije smio izać pred Hajduke( a kamoli Harambaši”

Slikovni rezultat za ivan ivić

I pored tih velikih i tužnih događaja, misli su upućene u Livno jer u utorak se odlučuje o najvažnijoj instituciji hrvatskom zajedništvu koje je na dnevnom redu.  Sramotno je da ta tema  uopće bude na dnevnom redu.  Naš analitički tim je jedini  koji promatra i upozorava na očuvanje  hrvatskog zajedništva u BiH. Naš stav je jasan, tko dirne u hrvatsko zajedništvo preuzet će odgovornost za posljedice. A što se tiče sjednice u Livnu, odgovorat će oni koji ne reagiraju, a dužnost im je i zadaća kako se niikad više ne bi “cijepali i dijelili”
Prije 100 i više godina ovakav proces se vodio u Beču,  radi oslobađanja od krivnje hajdučkog harambaše Andrije Šimića. Car Franjo Josip je tada presudio, a zašto sad ne bi presudio predsjednik Dragan Čović, jednake su im uloge (vođe naroda), kako bi HDZ, harambaša Ivan Ivić  i Kupreški hajduci mogli mirno spavati. To ne bi bila gusta magla iznad Kupresa, već bi bila  hrvatska vojska Poskok bojne Široki Brijeg….
Slikovni rezultat za kupres u ratu

ANALITICKI TIM BPZ
VODUTELJ TIMA
MLADEN LJUBIC VAJTA
Previous articleU ponedjeljak tv premijera Lošine knjige “Hrvat jest ratnik”
Next articlePovjesno politički komentar…nikad više zajedno…nakon livanjskog jednoumlja svi putevi vode u paralele.