Home Vijesti U tijeku razgovori članova Predsjedništva BiH s predsjednicom Hrvatske

U tijeku razgovori članova Predsjedništva BiH s predsjednicom Hrvatske

1071
0
SHARE

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović dočekali su danas ispred zgrade državnog Predsjedništva, uz najviše vojne počasti predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović.

Ona je danas doputovala u službenu dvodnevnu posjetu u okviru koje će se susresti s najvišim bh. državnim dužnosnicima.

Kako je najavljeno, s članovima Predsjedništva Grabar-Kitarović danas će razgovarati o odnosima i otvorenim pitanjima između dviju država.

Nakon toga najavljen je i sastanak s članovima Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH te predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, a planiran je i susret s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Valentinom Inzkom.

Tijekom boravka u Sarajevu predsjednica Hrvatske trebala bi danas razgovarati i s nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem i predstavnicima Udruženja “Majke Srebrenice”.

Tijekom trodnevnog posjeta BiH, predsjednica Hrvatske posjetit će i središnju Bosnu; Vitez, hrvatsku bolnicu fra Mato Nikolić u Novoj biloj, franjevački samostan u Gućoj Gori i Žepče, potom Tuzlu, te prvi put Bosansku Posavinu, Orašje i Derventu./HMS/