Home Ekonomija U Zagrebu predstavljeno dvoknjižja dr. Dragana Čovića, “Iznad crte – Moja vizija...

U Zagrebu predstavljeno dvoknjižja dr. Dragana Čovića, “Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine“ i “Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima“

794
0

U organizaciji Matice hrvatske u Zagrebu je danas održano predstavljanje dvoknjižja dr. Dragana Čovića, “Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine“ i “Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima“.

Promociju dvoknjižja dr. Dragana Čovića organizirala je Matica hrvatska u Zagrebu. Na predstavljanju dvoknjižja nazočio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Također, na promociju se odazvao velik broj dužnosnika i nositelja izvršne i zakonodavne vlasti, crkvenih velikodostojnika, predstavnika braniteljskih udruga, gospodarstvenika te predstavnika kulturnih institucija.

-Knjigom Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine,  javnosti predstavljam mnoštvo izdvojenih govora, u različitim prigodama izrečenih misli i poruka, kazao je dr. Čović, dok u knjizi Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima, riječi, rečenice, odlomci i stranice, umjesto slovima i tekstom, ispisani su fotografijama nastalim u različitim razdobljima javnog političkog djelovanja, kazao je dr. Čović prilikom predstavljanja dvoknjižja “Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine“ i “Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima“, danas u Zagrebu.

Dobar dio govora u knjizi Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine, koji su iznešeni u javnosti, nije bio pisan i tako da je ovo prilika da se vidi što je sve rečeno te napisano, kroz 560 stranica teksta. Ujedno ovo je prilika svima da pogledaju kontinuitet i vjerodostojnost izričaja upravo u ovih zadnjih petnaestak godina naglasio je dr. Čović.

Govoreći o knjizi Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima, dr. Čović je naglasio kako je ona ispisana kontinuiranim djelovanjem, zajedničkim radom, realnim događanjima i stvarnostima koji su samo jednim dijelom prikazani u ovoj knjizi.

Predsjednik Čović je izrazio uvjerenje da će u skoro vrijeme izaći i treća knjiga, koja je u pripremi, a četvrti nastavak u 2021. godini i onda bi to bio završen projekt. Četveroknjižje će činiti četiri dijela promišljanja, života, svakodnevnice hrvatskog naroda u BiH, naglasio je predsjednik Čović.

Osim autora dr. Dragana Čovića, na predstavljanju dvoknjižja govorili su prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, akademik Davorin Rudolf, dok se nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij obratio video porukom.

(foto©Mirko Cvjetko)

Previous articleLasić: Hercegovinu autocestom povezujemo s Bosnom, Europske banke nam žele pomoći
Next articlePredsjednik Čović nazočio zatvaranju konferencije 30. međunarodnog DAAAM simpozija u Zadru