Home Kultura Vaša potpora dobijanju kandidatskog statusa BiH preznačajna

Vaša potpora dobijanju kandidatskog statusa BiH preznačajna

625
0

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) dr. Dragan Čović uputio je pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću povodom uspješnog okončanja sastanka lidera Europske unije i zapadnog Balkana u Zagrebu.

– U svjetlu održanog sastanka lidera Europske unije i zapadnog Balkana, dozvolite mi još jedanput, u ime svih naroda Bosne i Hercegovine, kao predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH uputiti iskrenu zahvalu za Vaše nesebično zalaganje i snažan doprinos procesu europskih integracija BiH u ulozi predsjednika Vlade zemlje predsjedateljice Vijeća Europske unije – navodi se u pismu.

Dodaje se da je Bosna i Hercegovina “rezultatom Vaše iznimne potpore i razumijevanja te zalaganja Republike Hrvatske na održanom sastanku imala posebno mjesto i vidljivost, s posebnom pažnjom posvećenom pitanjima našeg europskog puta, zaštite legitimnosti i ustavne jednakopravnosti Hrvata u BiH“.

– Vaše nemjerljive zasluge prilikom predaje Zahtjeva BiH za članstvo u Europskoj uniji značajno su pomogle iskorak BiH ka članstvu u velikoj europskoj obitelji. Danas je Vaša potpora dobijanju kandidatskog statusa BiH preznačajna, na čemu Vam izražavam veliku zahvalnost. Uvjeren sam da BiH može sustići ono što je u prethodnom razdoblju propustila i time uspješno nastaviti put ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji. Duboko vjerujem da ćemo na zahtjevnom putu integriranja u Vama i Republici Hrvatskoj i dalje imati pravog i iskrenog prijatelja – navodi Čović u pismu.

Zahvalio je i na razumijevanju te financijskoj potpori Europske unije s ciljem podsticanja oporavka, ubrzanja gospodarskog rasta i potpore reformskim procesima nužnim za iskorake na putu ka EU kojom će i Bosna i Hercegovina biti obuhvaćena.

U vjeri nastavka dosadašnje uspješne suradnje i susreta srdačno Vas pozdravljam – navodi se u pismu predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragana Čovića predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH

Previous articleNakon Hebranga još četiri generala napustila Generalski zbor
Next articleLovci na stranačku iskaznicu Alemke Markotić