Home Kultura Zajednica branitelja HDZ-a Gojko Šušak: Zgranuti smo Milanovićevim stavovima

Zajednica branitelja HDZ-a Gojko Šušak: Zgranuti smo Milanovićevim stavovima

231
0
SHARE

Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ priopćila je u četvrtak da su zgranuti “Milanovićevim protuukrajinskim i protucivilizacijskim stavovima i upornom zaštitom interesa autokratskog ruskog režima” te poručuje da Hrvatska ima znanje i iskustvo za obuku ukrajinskih snaga.

Napominju da ako itko razumije što proživljava Ukrajina suočena s brutalnom vojnom invazijom, i ako itko suosjeća sa žrtvom ukrajinskog naroda u borbi za slobodu – “onda smo to mi Hrvati i hrvatski branitelji, koji smo ne tako davno, poput Ukrajinaca danas, branili svoje obitelji, domove, svoj narod i Domovinu od jedne druge svirepe agresije – one velikosrpske”.

Iz Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ kažu da očito neki zaboravljaju da je i Hrvatska bila žrtva agresije, a da je upravo Ukrajina bila prva članica UN-a koja je, u najtežim trenucima za nas, priznala Hrvatsku.

“Zaboravljaju i da su u napadnutu Hrvatsku, počevši od 1991., iz niza demokratskih i slobodarskih zemalja dolazili vojni stručnjaci koji su pomagali hrvatskim braniteljima i obučavali ih. Zaboravljaju i na sve strane dragovoljce koji su se izravno uključivali u hrvatske postrojbe”, navodi se u priopćenju i dodaje: “Zamislite da je predsjednik neke države koju smatramo prijateljskom nama Hrvatima ’90-ih poručivao da je ‘jugo-srpska vojska nepobjediva’, da se ‘srpska čizma nikada neće maknuti iz Knina i Petrinje’, da Hrvatska mora kapitulirati, da dolazak heroja JeanMichela Nicoliera u Vukovar znači da se ‘Francuska uvlači u rat sa Srbijom’.

Iz Zajednica branitelja ističu da sve to Milanović poručuje ukrajinskom narodu.

Ocjenjuju da Hrvatska nije i ne može biti neutralna u ratu Rusije protiv Ukrajine, ne samo zato što smo članica NATO-a i Europske unije, nego i iz ljudskih i moralnih razloga i iz poštovanja prema patnjama kroz koje smo i sami prošli.

Napominju da Hrvatska treba i dalje, kao od prvoga dana ruske agresije, pomagati Ukrajinu te da se nemamo čega ni koga bojati, niti kalkulirati – kao što se nismo bojali ni kalkulirali u Domovinskom ratu.

Iz Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ poručuju da Hrvatska ima znanja, veliko iskustvo, dobre vojne instruktore svih razina i sve što je potrebno za obuku ukrajinskih snaga, a da je za sigurnost hrvatskih vojnika najbolje da se ta obuka izvodi upravo u Republici Hrvatskoj. (Hina)