Home Kultura Zamjenice zaštiti Predsjednika hrvatskog naroda, dužnost Ti je i odgovornost

Zamjenice zaštiti Predsjednika hrvatskog naroda, dužnost Ti je i odgovornost

714
0
Predsjednik nije lako biti, kad je dobro svi su zaslužni, hrabro i ponosno ističu svoj doprinos onako kako ga vide, često i preuveličaju. A kad unutarnji  politički odnosi odu u krivom smjeru lako se iznađe krivnja drugog i opravdanje za osobne neuspjehe.  Veoma mali broj ljudi  je spreman priznati neuspjeh i pohvaliti drugoga za njegov uspjeh. U političkom svijetu je takav postupak pokazatelj razine političke kulture.
Uvijek se nađe rješenje, Predsjednik je kriv jer on sve mora znati. Odgovoran je za sve zavrzlame i imenovanje svakog pojedinaca. teško je danas pravilno procijeniti svaku situaciju i posljedice neke odluke, a nekada je nemoguće prepoznati Odluke koje se kroz povijest pokažu kako su bile odlučujuće za  tijek događanja, cijepanje, podjele ili strmoglavi pad, ili rast ugleda i vjerodostojnosti određene političke opcije.
Nekada onaj koji sugerira ili predlaže Predsjedniku kandidate  napravi kardinalne promašaje a posljedice se  odraze na cijelu stranku i budućnost naroda kojem treba zajedništvo. Ako političar predlagatelj/ica ne prepozna trenutak u kojem treba odstupiti od svojih prijedloga radi jedinstva i sloge svoje političke opcije i svog naroda. Možemo kazati kako je istu nadvladala sujeta i inat. U tom slučaju nema mudrosti ni zajedništva,  naprotiv slijede podjele i  razlaz.
Sujeta i sukob su sestra i brat po naravi i nigdje ne donose sklad, njihov plod su razdor i zlo.
Mudar političar/ka treba prepoznati trenutak u kojem je “mi” važnije od “ja” u kojem bi činjenice i argumente u korist “mi” trebalo uvažiti.
Predsjednik je predložio a Sabor je izabrao zamjenicu Predsjednika i Dopredsjednike/ce sa zadaćom zajedničkog odlučivanja na korist sveukupnog političkog korpusa hrvatskog naroda. Zajedno su odgovorni za smjer kojim plovi brod hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Upozoravam sve odgovorne u političkom sudaru  duvanjsko livanjskih argumenata, neka odstupi slabiji čiji izborni rezultati rada nisu vidljivi. Posebno je odgovornost na strani koja kontinuirano bez izbornih rezultata “uzima” pozicije kvalitetnijem.  Vjerovatno je kroz dugo razdoblje obnašanja visoko pozicioniranih funkcija došlo do otuđenja od realne slike stvarnosti koju svi vide osim “otuđenih” pa moramo naglašavati javno, jer javnost vidi i nije otuđena.
Uvažena Zamjenice, došlo je do Vašeg zamora, jer niste sačuvali  integritet Predsjednika, ni spriječili usvajanje krivih Odluka, zaboravili ste, Vi kao pravni stručnjak, sugerirati Predsjedniku primjenu Statuta, jer Hrvatska demokratska zajednica je stranka a ne PARTIJA, te slijedom istog Predsjedništvo može preporučiti i predložiti izricanje Opomene i Suspenzije a Sud časti  o d l u č u j e .
Dužnost i odgovornost Zamjenice Predsjednika je spriječiti razdor i bunt članstva na način da povuče svoje prijedloge kadrova iz Livna (kum Branko Ivković)

Zamjenice zaštiti Predsjednika hrvatskog naroda, dužnost Ti je i odgovornost

Slikovni rezultat za borjana čović ivković vukadin
Dužnost i odgovornost zamjenice Predsjednika je zaštiti Predsjednika kako se duvanjsko livanjski odnosi ne bi lomili preko Predsjednika i hrvatskog naroda u Livnu i Tomislavgradu. Dužnost Vam je primjeniti izborne rezultate radi mladih političara kojima treba uzor za buduće djelovanje u korist rada i rezultata rada.
Najveći doprinos jačanju vlasti hrvatskog naroda je povećanje ugleda političara, legitimiranje poštenih, časnih i sposobnih ljudi. Vodstvo stranke treba primjenjivati i živjeti standarde i sustave moralnih vrijednosti definirane programom i statutom. Osobama koje ne poštuju i krše, ne samo zakone, već i moralna načela i društvene vrijednosti, nikako ne dopustiti da budu nositelji visokih javnih funkcija i upravljaju sudbinom hrvatskog naroda. Mnogo krvi je dato za slobodu u kojoj živimo i nitko nema pravo uništiti jedinstvo hrvatskog naroda radi osobnih interesa. Takve povijest osuđuje za sva vremena kao najveće zlo narodnog prosperiteta. Budite mudri i spasite zajedništvo hrvatskog naroda.
Mladen Ljubić-Vajta
Previous article“Hercegovački Tigar” Anđelo Kvesić-1.na tronu
Next article“Sridom u Sridu” Ima li smisla…..