Home Kultura “Sridom u Sridu” Ima li smisla…..

“Sridom u Sridu” Ima li smisla…..

1002
0

Neumoran sam u pisanju sve dok ima smisla a ima smisla.

I Bog je rekao ” kucaj i otvorit će ti se, traži i dobit ćeš”
Slijedom Božije zapovijedi ponavljat ću do besvijesti:
Znam da je Božija volja nepromjenjiva i isto tako čovjek svojom slobodnom voljom odlučuje gdje će biti s Bogom ili s vragom.
Hrvatski narod je s Bogom i želi na istom mjestu vidjeti i hrvatske političare.
Tesko je odoljeti izazovima i slastima moći slave i bogatstva ali to su prolazne vrijednosti. Pepeo i prah u šta ćemo se svi pretvoriti.
Zaboravili smo kako se u Tomislavgradu ili Duvnu stvarao HDZ. Sjeća li se itko Perice Jurića, Marije dr. Brajko, pok dr Bagarića,  Šarca, Josipa Perića ili braće   Tokića.  Prvi jači i samosvjesni otpor se stvorio u Duvnu (kako su ga zvali komuništi)
Sjetih se davne 1998 godine kada se u HDZu pojaviše hrabri momci  i “pometoše” Prlića Rajića Zubaka a Zagreb “naredi” kako se neki trebaju vratiti. Danas je teško reći jer Sarajevo je na putu, a izgleda da je svima jasno kako Herceg Bosna Slikovni rezultat za HERCEG BOSNA mora oživjeti. A sumnjam kako se može dogovorom dogovorit.
Vrijeme je da se vratim športu i kulturi, da se divim hercegovačkom tigru Anđelu Kvesiću
te da damo mladim ljudima prostora.
Najveći događaj u godini je “Put Križa” Ljubotići, Crne LokveSlikovni rezultat za put križa ljubotići CRNE LOKVE te da obilježimo dostojanstveno  žrtve i stradalnike. Osjećam kako dolazi “smjena” generacija na svim poljima te za svoj  rođendan (3.5.) preusmjeravam staze na mirovinu od politike i monitoring kulturno športskih aktivnosti, te obnavljanje kulturno povjesne baštine brdsko planinske  zajednice.
Mladen Ljubić Vajta.
Previous articleZamjenice zaštiti Predsjednika hrvatskog naroda, dužnost Ti je i odgovornost
Next articleDOKTOR IZ KINE: Deset savjeta kako prepoznati što je gripa, a što korona virus