Home Kultura Željko Komšić je prredlagač ispred Hrvata (2007) da su HVO- Postrojbe u...

Željko Komšić je prredlagač ispred Hrvata (2007) da su HVO- Postrojbe u sastavu Armije BIH

282
0

Tjedni komentar…. što je Božić za kršćanstvo (život) to su postrojbe HVO za Domovinski rat.

Došašće je, iščekujemo malenog Isusa, obiteljski blagdan Božić, sve je usmjereno prema kršćanskoj tradiciji i običajima. Ispovijed je na prvom mjestu kako bi se pokajali, zatražili oprost, imali mir sa sobom i sa svima oko sebe,  A dal su ljudi spremni izmiriti se s Bogom i ljudima?  Razmišljam o sebi….nedavno sam doživio političko poniženje i to upravo onaj oblik koji se koristio uspješno 45 godina prošlog sustava. Od kolege političara na javnom mjestu ispred meni važnih osoba. Za izdaju i poniženje ne pomaže ispovid, zahtjeva se zakon Starog zavjeta, vratiti kad je “pravi čas”  a takvim oholima ne čestitam Božić.POSKOK BOJNA - DRUGA VERZIJA RATNE PJESME [ŠIROKI BRIJEG] - YouTube

 

 

Široki Brijeg: 24 godine od osnivanja Poskok bojne – prve postrojbe HVO-a – Jabuka.tv

Branitelje trese groznica… HVO s postrojbama … HVO bez postrojbi. Već mnogo godina (10-15) se razvlači kreiranje povijesno najveće falsifikat istine o Domovinskoj povijesti.  AID preko naših nesposobnih kadrova uspješno involvira svoje falsifikate. Pojedinci željni slave, odličja i privilegija gube savjest i odgovornost za prve (najhrabrije) branitelje koje proglašavaju UZPom. Nevjerojatna istina je da su pojedinci iz svojih Općina propustili istinu kazati, odnosno suglasni su kako nisu postojale postrojbe, a radi se o važnim političkim imenima tog vremena, utemeljiteljima općinskih HVO a   Npr… da je Milan Lovrić dostavio podatak da je Čitluk imao postrojbe, raspravljalo bi se. .. ili Jozo Marić za Grude…. Miro Kovač za Posušje… Ivan Rogić za Jablanicu…  Kad je Anđelko Mikulić uvidio kako se kreira izdaja širokobriješkim braniteljima, podnio je ostavku.( nažalost ” kukavički su se ponijeli svi “tzv” Organizatoti  nitko nije predložio da su postojale HRVATSKE POSTROJBE U BIH) organizirali su se tajno i bez Kriterija zar treba Veći Dokaz protiv ovog Prjedloga “SRAMNOG” HVO BEZ POSTROJBI).
Ponavljamo… prihvatit ćemo Odluku HNS-a kao krovne institucije hrvatskog naroda u BiH, zatim… HVO postrojbe imaju jednak status kao i postrojbe Armije BiH, a operativnu zadaću treba  preuzeti Odjel za branitelje pri HNS-u
Svu problematiku vratiti na raspravu i dijalog.
Tjedni komentar…od srca čestitke Drugoj dragovoljačkoj satniji Beta, Poskok bojne za tridesetu obljetnicu utemeljenja. | MM Portal
Autor Objave: Mladen LJubić-Vajta
U nadi da će politička mudrost i nacionalna osvješćenost  nadvladati kod svakog koji odlučuje, te vam, ako se niste ogriješili o Božje i ljudske zakone,  na dobro došao Božić, sveto porođenje Isusovo i Nova 2023 godina.

 Ovo su posljedice prijedloga naših prijedloga(zar treba veći dokaz protiv ovog Prijedloga)

da smo bili HVO bez Postrojbi!( Ovo pišu Oni skim smo pokušali falscifirati Istinu o Domovinskoj Povjesti.)

FOTO: BIRN

Osuđeni ratni zločinac Bruno Stojić priznao UZP i opsadu Mostara, pročitajte pismo

Osuđeni ratni zločinac Bruno Stojić, nekadašnji ministar odbrane tzv. Herceg-Bosne u pismu koje je uputio Međunarodnom mehanizmu za krivične sudove priznao je učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, opsadu Mostara kao i odgovornost za sva ostala djela ratnog zločina koja su navedena u haškoj presudi. 

Stojić je uz zahtjev upućen Sudu za prijevremeno puštanje na slobodu, priložio i pismo u kojem priznaje sve zločine zbog kojih je i osuđen na 20 godina robije, te izražava kajanje i upućuje izvinjenje svim žrtvama.

– Potpuno sam svjestan da sam bio jedan od najvažnijih članova UZP-a, budući da sam imao kontrolu nad HVO-om i vojnom policijom i bio spona između HVO-a i Vlade HZHB. Nepitino je stoga da sam imao jednu od važnih uloga u počinjenju zločina s obzirom na funkcije i ovlaštenja koja sam imao za vrijeme rata. Moja osobna odgovornost je neupitna…. Koncept udruženog zločinačkog poduhvata mi možda i nije bio jasan u pravnom smislu, ali sam sada potpuno svjestan šta on zapravo znači i šta je bio. Kao svoju najveću grešku smatram što sam bio dio takvog udruženog zločinačkog poduhvata koji se nigdje i nikad više ne bi smio dogoditi – naveo je između ostaloga u svom pismu ratni zločinac Bruno Stojić.

 

 

Stojić se u haškom pritvoru nalazi od 2004. godine. Dvadesetogodišnju kaznu zatvora služi u Austriji. U maju ove godine Sud je odbio njegov zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu.

U novembru 2017. godine, Stojić i još peterica bivših zvaničnika tzv. Herceg-Bosne osuđeni su na ukupno 111 godina zatvora za zločine počinjene u BiH.

Jadranko Prlić, osuđen je na 25 godina zatvora, dok su po 20 godina dobili Stojić te bivši načelnici Glavnog štaba HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković. Bivši komandant Vojne policije i ministar policije Valentin Ćorić je osuđen na 16 godina, a predsjednik Komisije za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na deset godina zatvora.

Žalbeno vijeće je utvrdilo da je postojao međunarodni oružani sukob u BiH i stanje okupacije, a potvrdilo je i postojanje hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH. Žalbeno je vijeće utvrdilo da je pravilno utvrđeno da je Hrvatska provodila kontrolu preko lokalnih tijela u Herceg-Bosni što potvrđuje da je postojalo stanje okupacije.

Sukob između HVO-a i Armije BiH od 1993. do 1994. godine bio je međunarodni sukob uz umiješanost Hrvatske. Većina zločina nad muslimanskim stanovništvom Herceg-Bosne za koje su se teretili optuženi počinjeni su u okviru udruženog zločinačkog poduhvata u kojem je sudjelovao i dio političkog i vojnog vodstva Republike Hrvatske, uključujući i predsjednika Franju Tuđmana.

Cilj toga udruženog zločinačkog poduhvata, prema zaključcima presude, bio je uspostava etnički čistog hrvatskog entiteta barem djelomično u granicama Banovine Hrvatske iz 1939. godine i njegovo pripajanje Hrvatskoj kako bi se ponovo ostvarilo ujedinjenje hrvatskog naroda u slučaju raspada BiH, odnosno da on postane neovisna država unutar BiH tijesno povezana s Hrvatskom. Vijeće je zaključilo da su HVO i HZHB bili u funkciji ostvarivanja različitih aspekata zajedničkog zločinačkog cilja uspostave etnički homogenog prostora.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala je potvrdilo da je Hrvatska, odnosno njeno tadašnje rukovodstvo, počinilo agresiju na BiH. Franjo Tuđman, Gojko Šušak i ostali bili su dio udruženog zločinačkog poduhvata.

 

Previous articleOdržan sastanak o formiranju Vlade Federacije i Vijeća ministara BiH
Next articleIntervju: Dopredsjednik RS-a Davor Pranjić – Kultura spaja i govori univerzalnim jezikom