Home Kultura Predsjednice Ćosicu “Uvrjedio si me do Bola” zato sto imas Moć ako...

Predsjednice Ćosicu “Uvrjedio si me do Bola” zato sto imas Moć ako ne Sazoves Sastanak onda si prenio Stav u ime Vlade ŽZH

241
0
.. Za istinu je odgovoran onaj tko može organizirati suočavanje a ipak to ne učini. Mnogo je pitanja oko kojih se motaju laži a najbitnija su dva:
Prvo, tko je organizirao obranu Širokog Brijega?  Patriotska liga i Zelene beretke ili Poskoci i Satnija Beta  Poskok bojne?
Drugo, tko su stvarni organizatori otpora?
Danas je i vrapcu na grani jasno kako postoje dva koncepta oko organizatora otpora u BiH
Prvi koncept je bjelodan i zagovaraju ga  registrirani organizatori otpora BiH i jasno je kako su organizatori otpora HVO BIH bez postrojbi
Drugi koncept je javno objavljen ispred prve organizirane postrojbe Poskok bojne, Prvog izabranog zapovjednika  i jednog od utemeljitelja  Prve dragovoljačke postrojbe, Mladena Ljubića Vajte.  Uz potporu pripadnika Prve jedinice za posebne namjene Satnija Beta. Zajedno se bore za jednak status i jednaka prava  HVO postrojbi i cjelokupne strukture HVO BIH u usporedbi sa pravima postrojbi ABIH. Sve veći broj branitelja, organizatora, zapovjednika i dragovoljaca  se upoznaju sa ovim problemom i svaki dan je veća potpora za jednak status postrojbi i organizatora otpora BiH.Zovu me Sjećanja”Utemeljenje prve Dragovoljačke Postrojbe”19.07.1991 | Bpz.ba

 

Pročitajte odluke donesene na novoj sjednici Vlade ŽZH - Posušje net

 

Upravo radi istine i dugoročnih štetnih posljedica za hrvatsku komponentu u BiH trebamo svi zajedno razgovarati te do detalja raspraviti posljedice Prvog koncepta kako bi ga spriječili. Naravno da će i politički vrh morati  dati svoje mišljenje na političke posljedice ovog vojnog pitanja. Ovih dana je javno poslan Zahtjev Predsjedniku Zdenku Ćosiću da sazove proširenu sjednicu uz pomoć Ministra  branitelja  Mladena Begića, prvog čovjeka HVO braniteljske populacije.  Sjednica je od vitalnog HVO braniteljskog interesa i Predsjednik Ćosić će jasno odgovoriti u ime politike i u svoje osobno ime, podržava li  koncept Organizatora otpora sa postrojbama HVO BIH ili  samo sa postrojbama  Armije BiH ( što bi bila kapitulacija do sada neviđena) Ishod sjednice će djelovati i na budućnost Braniteljskog HVO Doma  u bivšoj duhanskoj stanici. Kako sam kazao u prvim upućenim riječima (kao zapovjednik) svojoj postrojbi, tako i danas kažem “izdat vas neću nikada” a Gospa u Međugorju nam je poručila “budite zajedno, i ostat ćete živi”  I tako je bilo.
Izjavljujem kao Prvi izabrani ratni zapovjednik, kao organizator otpora HVO BiH Prve dragovoljačke postrojbe Poskoci Poskok bojne  štitit ću svim dozvoljenim sredstvima kako se HVO Braniteljski Dom ne sruši. Zasigurno znam kako su  pripadnici Armije BiH prije četiri godine u Sarajevu  na sastanku kod pokojnog ministra Bukvarevića  tražili da se HVO Braniteljski Dom sruši  jer smatraju kako HVO postrojbe nisu legalne vojne formacije u odbrani BiH, odnosno da pripadaju  udruženom zločinačkom poduhvatu (na što sam odmah reagirao). Da nije bilo Poskok bojne i Kažnjeničke bojne Bosna i Hercegovina se nikad ne bi obranila.
Zbog svega navedenog naglašavam kako je ovaj sastanak  od višestrukog značaja  za sveukupnu hrvatsku vojnu i braniteljsku komponentu, kao i za Hrvatski politički korpus u BiH.
U slučaju da se ne održi, ishod se tumači kao  javna  potpora Prvom konceptu  Organizatora otpora u BiH gdje  su Hrvati zastupljeni kao pojedinci sa imenom i prezimenom, bez postrojbi HVO odnosno legaliziraju se Patriotska liga i Zelene beretke.  A legitimitet se ne može dati bez održanog sastanka.
Povijesna najava……28 obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana HVO u Orašju… | Bpz.ba
Autor objave
Mladen Ljubić Vajta
Previous articleUmjesto Duhanske stanice – kulturni centar, poslovni inkubator, škola, park…
Next article.. Odbor za boračka i invalidska pitanja, FBIH (Zašto se kriju Organizatori HVO