Home Europa Da li će se ponovo kandidovati za predsednika Rusije? Putin i dalje...

Da li će se ponovo kandidovati za predsednika Rusije? Putin i dalje drži svet u neizvesnosti

1379
0

Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da je još rano da govori o tome da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima 2018, ali ističe da će oni biti u skladu sa Ustavom Ruske Federacije.

PROČITAJ JOŠ

  • Počeo diplomatski rat: Moldavija i Estonija proterale ruske diplomate, Putin uzvraća udarac!

    31. Maj 2017.
  • Majka ostavila bebu Suzanu sa tri pitbula samo na 5 minuta. Kad se vratila po nju, zatekla je stravičnu scenu! (FOTO)

    31. Maj 2017.
  • Izgleda da je Tramp ipak učinio ono čega se ceo svet plašio i što su ga svi svetski lideri molili da ne uradi?! (VIDEO)

    31. Maj 2017.

Vladimir Putin je najveća pretnja po svet, veća i od ISIS-a: Šokantna tvrdnja američkog senatora Mekejna

– Svi oni koji budu imali pravo i koji prođu adekvatne procedure moći će da učestvuju u trci za predsednika – rekao je Putin u intervjuu za francuski Figaro.

Na pitanje da li će lično kandidovati, ruski predsednik kaže:

– Još je rano o tome govoriti.

Govoreći o odnosima Rusije i SAD, Putin poručuje da će biti lakše kada prethodna vlast prihvati poraz.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

– Strana koja je izgubila izbore u SAD mora da prihvati poraz, tek tada će Moskvi i Vašingtonu biti lakše da sarađuju – kaže Putin, koji smatra da oni koji su izgubili izbore žele sebi i drugima da dokažu da je njihova politika bila ispravna, da nisu krivi za ovakav ishod, da ih je neko treći izigrao.

Dodao je da oni sami između sebe mogu da dokazuju ko je bolji, a ko pametniji – nema potrebe mešati u taj proces treće zemlje.

Kada je reč o bilateralnim odnosima, Putin je rekao da je birokratija u SAD izuzetno jaka i koči realizaciju i onih dobrih planova, ali da o ključnim pitanjima Moskva i Vašington moraju da se dogovaraju.

Putin kaže da Evropa ne bi trebalo da izmišlja kojekakve mitske ruske pretnje, bolje bi bilo kada bi se pozabavila pitanjima saradnje u svim pravcima, uključujucji i bezbednost.

– Smatram da mi svi težimo ka bezbednom i mirnom životu koji je zasnovan na blagostanju i saradnji. Samim tim nema potrebe praviti od muve slona, ne treba izmišljati mitske pretnje koje pristižu iz Rusije, kojekakve hibridne ratove. Sve ste to sami izmislili, a potom sami sebe plašite – rekao je.

Previous article31.05 2017 Vesti dana
Next articleHrvati ga zovu TUNEL IZ NIČEG U NIŠTA: