Home Ekonomija Dr. Čović s načelnicima i gradonačelnicima na video sastanku

Dr. Čović s načelnicima i gradonačelnicima na video sastanku

696
0
SHARE

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s načelnicima i gradonačelnicima HDZ-a BiH.

Razgovaralo se o ekonomskim temama, pomoći gospodarstvu odgovarajućim mjerama, te su razmjenjena iskustva o trenutnom stanju u vezi koronavirusa, utjecaju pandemije na zdravstvo kao i poduzetim mjerama i aktivnostima u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa.

Pri ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica moraju se uključiti i veće razine vlasti, istaknuto je. Jamac stabilnosti nižih razina vlasti županija, gradova i općina, transfer je iz federalnog proračuna, koji u ovoj situaciji mora biti značajan kako bi se pomoglo gospodarstvu na prihvatljiv način.

-Kroz koordinacije dogovoramo kako stvoriti ozračje za pomoći koju želimo kvaliteno usmjeriti kako bi se što prije oporavili ekonomski i kako bi se održala socijalna dimenzija. U ukupni proces i transfer iz Vlade Federacije BiH moraju biti uključene županije, gradovi i općine, na tome intenzivno radimo te ćemo kroz parlamentarno djelovanje na državnoj i federalnoj razini donijeti ključne odluke koje će u dovoljnoj mjeri pomoći, da se mogu sanirati problemi proračuna u općinama i gradovima, istaknuo je dr. Čović.

Razgovarajući o održavanju Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zaključeno je da se za to moraju poštovati sve zakonom predviđene procedure, bilo da se radi o odgađanju ili održavanju izbora.