Home Ekonomija MIKULIĆ NAKON KONGRESA U ZAGREBU: Politike prema mladima okosnice su rada EPP-a

MIKULIĆ NAKON KONGRESA U ZAGREBU: Politike prema mladima okosnice su rada EPP-a

649
0
SHARE

Izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH, na čelu s predsjednikom Mariom Mikulićem, po prvi puta službeno je sudjelovalo na Kongresu Europske pučke stranke, prenosi HMS.

Domaćin EPP Kongresa, održanog 20. i 21. studenog, bio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Republike Hrvatske Andrej Plenković, a Kongres je bio i izbornog karaktera.

Mikulić je tom prilikom naglasio važnost aktivnog sudjelovanja predstavnika mladih i njihovog rastućeg doprinosa političkom djelovanju.

“Aktivnim sudjelovanjem na Kongresu smo, zajedno s predsjednikom HDZ-a BiH, dr. Čovićem – koji je imao niz razgovora s europskim dužnosnicima, dodatno ojačali poziciju naše stranke u međunarodnim okvirima. Ono što je vidljivo je usmjerenje politike europskih pučana prema populaciji mladih, a upravo te politike postaju okosnica svih politika EPP-a. O ovome svjedoči i rezolucija koja je usvojena na prijedlog HDZ-a RH i govori o demografskoj obnovi na europskom kontinentu, što je također bitna tema za BiH”, rekao je Mikulić.

Kongresu EPP-a u Zagrebu nazočili su i predstavnici Mladeži Europske pučke stranke, na čelu s predsjednicom Lidiom Pereirom, s kojom je izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH održalo niz zajedničkih razgovora na panel raspravama.

“Predstavnici Mladeži HDZ-a BiH sudjelovali su na panel raspravi Youthin’ Up European Politics, koju su predvodili predsjednica Mladeži Europske pučke stranke Lidia Pereira i bivša glavna tajnica Andrea Vodanović. Kao i prije par mjeseci, tako smo i na Kongresu EPP-a imali priliku razgovarati s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom. Upoznali smo ga s trenutnom političkom i društvenom situacijom u BiH. Ovim putem želim uputiti čestitke predsjedniku Plenkoviću na inicijativi za navedenu rezoluciju, ali i na organizaciji EPP Kongresa – zaključio je Mikulić.