Home Ekonomija Ministar Lasić: Infrastrukturalni projekti potiču gospodarski razvoj, pozitivna politička klima nužna je...

Ministar Lasić: Infrastrukturalni projekti potiču gospodarski razvoj, pozitivna politička klima nužna je za investicije

795
0

 

Razvoj infrastrukture donosi ekonomski i gospodarski rast, a kako bi razvojne projekte pokrenuli i realizirali potrebne su nam investicije. U cijelom krugu jedna od važnih karika je pozitivna politička klima koja investitorima jamči sigurnost za ulaganja, izjavio je Denis Lasić, ministar prometa i veza Federacije BiH.

Najvažniji segment prometa u BiH je cestovni. Njime se omogućava prijevoz ljudi i dobara, gospodarska suradnja, povezanost sa susjednim zemljama i stoga su nužna ulaganja u izgradnju, sanaciju i održavanje. Trenutna ulaganja u cestovni promet u Federaciji BiH uključuju 474 milijuna eura za autoceste i 396 milijuna eura za magistralne ceste – naglasio je ministar Lasić.

O ulaganjima i modernizaciji prometnica kroz Hercegovinu, ministar Lasić je istaknuo projekte izgradnje ceste Neum-Stolac, za koju je izdvojeno 40,86 milijuna eura, autoceste na Koridoru Vc ukupne investicijske vrijednosti preko 460 milijuna eura i južne obilaznice Mostara.

– Sve ovo nije moguće bez političke potpore, pozitivnih pomaka i, prije svega, stabilne vlasti. Nažalost, u BiH nova vlast nije formirana ni nakon skoro godinu dana od izbora. To se odražava na funkcioniranje svih razina vlasti i općenito države, ali i na relizaciju mnogih dogovorenih projekata, kazao je ministar Lasić, dodajući kako Vlada FBiH u svom radu teži tome da dogovorima rješava sva pitanja, te na taj način i donositi odluke.

– BiH su potrebne promjene, od izmjena Izbornog zakona i Ustava kako bi se osigurala stvarna ravnopravnost naroda i građana, kao i njihovo legitimno predstavljanje u skladu s izbornom voljom, do mnogih reformi koje traži EU. Smatram kako je politika umjerenosti i kompromisa koju HDZ BiH zagovara jedini mogući put za budućnost BiH, zaključio je Denis Lasić, ministar prometa i veza Federacije BiH.

Previous articleČOVIĆ NA PROSLAVI KOD BRČKOG: Sve što radimo radimo za dobro čovjeka da ostanemo u zajedništvu
Next articleLovrić: Završiti formiranje vlasti, zaustaviti urušavanje države te vratiti povjerenje inezemnih ulagača