Home Herceg-Bosna MOSTAR: Herceg pozdravio suradnju Sveučilišta u Mostaru sa Sveučilištem iz Slovačke

MOSTAR: Herceg pozdravio suradnju Sveučilišta u Mostaru sa Sveučilištem iz Slovačke

761
0
SHARE

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr Neveno Herceg primio je Izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru, predvođeno rektorom Sveučilišta prof.dr.sc. Zoranom Tomićem, i Sveučilišta Matej Bel iz Banske Bystrice, Slovačka, koje je predvodio doc. ing. Vladimír Hiadlovský, rektor Sveučilišta Matej Bel, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Herceg pozdravio suradnju Sveučilišta u Mostaru sa Sveučilištem iz Slovačke

Herceg je ukazao na značaj i ulogu Sveučilišta u Mostaru kao jedinog Sveučilišta u Bosni i Hercegovini na kojemu se nastava izvodi na hrvatskom jeziku. Također je pozdravio snažan iskorak novog vodstva Sveučilišta na planu integriranja i internacionaliziranja, te je naglasio kako ga, u tom kontekstu, iznimno raduje i uspostavljena suradnja sa Sveučilištem Matej Bel iz Banske Bystrice/Slovačka.

Tijekom sastanka, Herceg je voditeljima izaslanstava čestitao na potpisanom sporazumu o zajedničkom master studiju, koji će biti realiziran kroz Studij politologije na Filozofskom fakultetu u Mostaru i u Banskoj Bistrici, istaknuvši kako je to još jedan korak ka široj suradnji ta dva sveučilišta koja žele biti nositelji ključnih europskih vrijednosti u području visokog obrazovanja.

Rektor Hiadlovsky je, osobno i u ime Izaslanstva, zahvalio premijeru Hercegu na srdačnom prijamu, pozdravivši iznimno dobru suradnju nositelja izvršne vlasti Županije sa Sveučilištem u Mostaru te ga pozvao da, zajedno s Izaslanstvom Sveučilišta u Mostaru, posjeti Sveučilište Matej Bel u Banskoj Bystrici.