Home Kultura PENDEŠ: Treba se fokusirati na spriječavanje ilegalnog ulaska migranata u BiH, a...

PENDEŠ: Treba se fokusirati na spriječavanje ilegalnog ulaska migranata u BiH, a ne na gradnju prihvatnih centara širom BiH

460
0

Članica Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš (HDZ BiH) usprotivila se na današnjoj sjednici Informaciji Ministarstva sigurnosti BiH o stanju u području migracija u BiH za kolovoz 2020. godine jer smatra da je najveći izazov kako definirati ilegalne migracije.

Dodala je da je za nju neprihvatljivo graditi prihvatne centre za migrante širom BiH jer smatra da je potrebno fokusirati se na sprječavanje ulaska ilegalnih migranata preko istočne granice.

– Problem migranata koji su već u BiH treba pokušati sanirati s predstavnicima Europske unije koji tvrde da su spremni dati određena financijska sredstva za to – navela je Pendeš.

Istaknula je da treba intenzivirati suradnju s određenim brojem zemalja iz kojih dolaze ilegalni migranti kako bi BiH imala sporazume o readmisiji.

Komisija danas nije primila k znanju Informaciju Ministarstva sigurnosti BiH o stanju u području migracija u Bosni i Hercegovini za kolovoz 2020. godine./

Previous articleGRUBEŠA: Novi nacrt Zakona o VSTV-u uskoro će biti upućen Vijeću ministara
Next articleSjajan derbi na Maksimiru: Dinamo preokretom do pobjede protiv Hajduka