Home Kultura Predsjednik Čović posjetio Ljubuški

Predsjednik Čović posjetio Ljubuški

1299
0
SHARE

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čovićposjetio je danas Ljubuški te održao sastanak sa stranačkim dužnosnicima.

Sastanku su nazočili predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški Toni Kraljević, načelnik općine Nevenko Barbarić, te prošireno predsjedništvo Općinskog odbora.

Predsjednik OO HDZ-a BiH Ljubuški Toni Kraljević nazočnima je poželio dobrodošlicu te kazao kako je posjeta predsjednika Čovića Ljubuškom dobrodošla u vremenu nadolazećih izbora. Kraljević je sastanak nastavio prezentiranjem aktualne situacije na području Ljubuškog s posebnim osvrtom na tekuće izborne pripreme.

Također, Kraljević se osvrnuo na rad izvršne vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj kao dopredsjednik Vlade i ministar financija, govorio je, kako o situaciji u Ljubuškom tako i na prostoru Županije. 

Načelnik Barbarić je naglasio opredjeljenje općinske vlasti da ove godine sredstva usmjeravaju na infrastrukturne projekte, izrazio je zadovoljstvo planom i realizacijom istih.

Na sastanku je osim o političkoj situaciji u općini, govora bilo i o gospodarstvu, turizmu, razvojnim projektima, poljoprivredi, kao i prometnom povezivanju.

Predsjednik Čović je pozdravio iskazane aktivnosti izvršne vlasti. Upoznavanje sa trenutnim stanjem zapravo je i cilj posjete, kako bi se bolje upoznali sa dinamikom i realizacijom zadanih projekata i ciljeva. Izraženo je obostrano zadovoljstvo što je dobar dio planiranih projekata realiziran.

Naglašeno je da uvijek može biti bolje te da podrška viših razina vlasti, kada su u pitanju projekti lokalnih sredina, ne smije izostati.

Kraljević je u ime Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški istaknuo punu podršku predsjedniku Čoviću na kandidaturi za hrvatskog člana Predsjedništva BiH te nastojanjima da se osigura legitimitet u obnašanju izvršne i zakonodavne vlasti na svim administrativnim razinama u Bosni i Hercegovini.