Home Kultura Studentica Ivana Milićević: Neću biti svjetski poznata pjesnikinja, ali imam talent za...

Studentica Ivana Milićević: Neću biti svjetski poznata pjesnikinja, ali imam talent za pisanje

508
0
SHARE

Nikada neću biti svjetski poznata pjesnikinja, ali smatram da imam talent za pisanje kojeg ljudi prepoznaju, što me uz moju ljubav prema pisanju dodatno ispunjava“, rekla je Ivana Milićević, mlada pjesnikinja, porijeklom iz Donjeg Malog Ograđenika (Čitluk) i studentica hrvatskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Milićević je svoja prva djela objavljivala u rubrici Kolumne stranice Frame Hercegovina. Kako sva razmišljanja i tekstovi ne bi ostali po Facebook profilu Milićević se 2017. odlučuje izdati knjigu pod nazivom “Prije nego odrastem”. Drugu zbirku poezije „Čekala sam proljeće“ izdala je u prosincu prošle godine.

Njen početak kako sama kaže, dogodio se slučajno, još u Gimnaziji gdje ju motivira profesorica hrvatskog jezika. „Prepoznala je da imam žicu za pisanje i izražavanje. Moj prvijenac je vrhunac framaškog iskustva koje je ostavilo dubok trag u mom životu“, kazala je Milićević.

Misao vodilja u pjesničkom životu joj je pjesma od Enesa Kiševića pod nazivom “Velik kao dijete”. „Samo djeca mogu pokazati kako se oduševljavati malim stvarima i udaljiti nas od svega što truje ovaj svijet.“Široki Brijeg: Mlada pjesnikinja Ivana Milićević predstavila zbirku poezije – Jabuka.tv

Uzori su joj uglavnom “mali” i domaći autori, koje prvenstveno možemo naći na društvenim mrežama; Instagram i slično. A najveći među njima je Ilija Ladin i njegov stil pisanja.

Velika podrška u radu su joj, prije svega, njena obitelj i prijatelji koji je najbolje poznaju. Posebno voli spomenuti i prof. Tinu Laco koja joj je prije svega veliki poticaj, a zatim i profesorica na Fakultetu pa i urednica njene druge knjige “Čekala sam proljeće”.

Što se budućnosti tiče ističe kako čeka da prođe “zatišje” pred buru i da se slegnu dojmovi novoizdane knjige, a inspiracije kaže „neće nedostajati“.

Marija Galić