Home BIH SUM: Nastava će se održavati klasično, ukida se online nastava

SUM: Nastava će se održavati klasično, ukida se online nastava

329
0
SHARE
Senat Sveučilišta u Mostaru usvojio je odluku o klasičnom održavanju nastave u akademskoj 2021./22. godini uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

Na sjednici je također usvojen Pravilnik o sveučilišnim ispravama čime SUM ostvaruje svoju viziju kao moderno europsko e-Sveučilište i potvrđuje liderstvo u digitalnoj transformaciji obrazovanja.

Osim toga, Senat je dao suglasnost za raspisivanje Natječaja za upis na poslijediplomski specijalistički studij „Financijsko-računovodstvena forenzika“ u akademskoj 2021./2022. godini na Ekonomskom fakultetu te suglasnost za raspisivanje natječaja za upis na poslijediplomski doktorski studij iz Pravnih znanosti u akademskoj 2021./2022. godini na Pravnom fakultetu SUM.

Također, odobrava se produženje roka od godinu dana za završetak doktorskoga studija doktorandima na Sveučilištu u Mostaru.

Današnja 377. sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru bila je ujedno i posljednja ovoga saziva koji je u svojih 58 sjednica bio ključan u provedbi integracije Sveučilišta u Mostaru.

Podsjetimo, nastava u prošloj akademskoj godini na mostarskim fakultetima održavala se u kombiniranom obliku, što je podrazumijevalo online oblik prilikom nastave i ispita te klasičnog oblika, koji su se izvodili u prostorijama ustrojbenih jedinica.

Ovakva odluka Sveučilišta, kao i visoke cijene školarina unatoč online nastavi izazvale su bunt među studentima zbog čega su održana dva prosvjeda ispred Rektorata Sveučilišta u Mostaru.

Studenti su izašli na ulice tražeći ukidanje online nastave, smanjenje školarina za 25 posto, reorganizaciju Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i punu transparentnost školarina.

Na tadašnjem kolegiju dekana Sveučilišta u Mostaru povodom ovih prosvjeda ocijenjeno je kako su oni ”predizborne aktivnosti pojedinih političkih stranaka”.

(www.jabuka.tv)