Home Kultura Tjedni komentar………”Strpljen Spašen II Dio “…….. Odaberi “Pravi” Put……

Tjedni komentar………”Strpljen Spašen II Dio “…….. Odaberi “Pravi” Put……

665
0
…. Izbjegnite  nepotrebne  obiteljske pogreške….  .Nedavni tjedni komentar “strpljen..spašen”  je pokušaj upozorenja  za čitatelje  i poticaj na razmišljanje.  A o čemu treba razmisliti pozorno čitajte…kad je pokojni profesor dr. Ante Markotić  pitao našu legendu Štefu Masatovića  jel održao godišnju skupštinu  sam sa sobom, na što Štefo odgovori da nije. Pokojni profesor ponovi ” Moj Štefo, idi u svoju Komušinu i kad budeš imao kvorum, održi godišnju Skupštinu i vrati se nazad u Mostar” I tako ode Štefo ( prije  petnaest godina) u svoju Komušinu i do danas se nije vratio.  Nije lako održati Skupštinu “sam sa sobom”
Slijedom istog ja vama postavljam pitanje “jeste li spremni održati svoju godišnju Izbornu Skupštinu?”
Ove godine  su ključni, odlučujući Izbori za nas Hrvate u Bosni i Hercegovini.  Svi smo svjesni  kako bez zajedništva nema  rezultata. Hvala Bogu. postigli smo zajedništvo, nema oporbe, ali  nije na odmet ponoviti upozorenje svima, ne dopustite da vas neprijatelj zavede, ne nasjedajte na pozive i prazna obećanja. Neka vas vodi misao  o budućnosti naraštaja,  jednom izgubljena pozicija statusa naroda se nikad više ne vraća.  Vidljivo je da “kao fol” čelnik oporbe u poziciji može samo naivne zavesti kako bi glasovali za njega. A u biti taj je već potpisao “vjernost” i sebe  kao Hrvata diskvalificirao.
Lista HNS.a i i HDZ-a  kao najjače političke stranke  je izbor za sveukupno biračko tijelo Hrvata u BiH i izvan BiH ( sa pravom glasovanja) Biračko hrvatsko tijelo će učiniti što je potrebno, kako bi imali legalne i legitimne  političke zastupnike u svim razinama vlasti.    Narod je čista obraza, i u najtežim uvjetima  uz svoje političke predstavnike. ( nije svoje glasove bacio u vjetar ili kantu za smeće)  Ovo je posljednja zajednička  “narodna borba” nakon koje očekujemo izmjenu Izbornog zakona …..  E nakon toga  glasaj sam za sebe ili nekog iz kuće   Sad je važno imati zdrav razum i sačuvati zajedništvo, ne nasjedati na slatke laži, jer …. “ovo nisu izbori, ovo je popis naroda”  Uvjerili smo se tko su nam neprijatelji, tko nas negira kao narod, ne vjeruj prevrtljivcima, ni onima koji lažu, ne poštuju dogovoreno, ne drže do časti  i obraza……  svaku iluziju smo skupo platili, pamtimo i budimo strpljivi i mudri.
Naša opstojnost je u našim glavama i rukama. Evo i Predsjednik Čović svojim učinkom poručuje “nije bitan pojedinac, bitan je narod”  i upravo radi naroda je odlučio ne kandidirati se . i na taj način nas upozoriti kako svi trebamo  prepoznati poruku i glasovati za zajedništvo.u HNSu 
Glasujte za gospođu Borjanu Krišto kandidatkinju za Člana Predsjedništva kako bi se uvjerili  u snagu zajedništva. A izmjerit ćemo snagu i oporbenjaka. ( koji nikako ne mogu biti oporbenjaci ako im je  čelništvo u vlasti.
A šaljemo poruku i Međunarodnoj zajednici kako je  hrvatsko zajedništvo najsnažnije oružje hrvatskog naroda.
A jedna narodna mudroslovica kaže: ” i loša organizacije je bolja od nikakve” pa  primjenjeno na nas možemo kazati “loš original je bolji od svake kopije” a obitelj je temelj svih temelja  društva.
PamtI, iziđi, zaokruži… “Zna Se”
Autor Objave: Mladen Ljubić-  Vajta @
Previous articleNikolina Šoštarić “Radujem se životu.. i Počeli smo pisati priču..
Next articleMarija Librenjak “Kakon je teško bit’ star, a u duši ‘vako mlad”