Home Zdravlje iz Kuta Naše Kraljice”: STRAH I HRABROST 27.12.2016. KNJIZEVNOST UZIVO

iz Kuta Naše Kraljice”: STRAH I HRABROST 27.12.2016. KNJIZEVNOST UZIVO

1248
0
Moram priznat i sam se divim ljepoti razmisljanja a posebno lakoći pisanja Nase ENISE: S”AMI SE UVJERITE                                                                                                   STRAH I HRABROST
27.12.2016. KNJIZEVNOST UZIVO 1 KOMENTARPovezana slika
Višestruka opasnost koja vuče u propast se zove STRAH. Zbog nje postoji HRABROST koja mu tad pokazuje obalu. Sa obale na okean novoga njegova smjelost ga vodi i vuče.
Svim drugim svojim djelima tu vrlinu plemenitu kazuje. Međutim, mnogi drugi imaju suprotna mišljenja o tome. Hrabrost je moć pristupiti nadolazećem problemu.
Tada se u paučinu uhvati sa svim zlim primislima. Slavu, moć, silu koja ga moguće savlada. I zbog raznih događaja kao kukavica očajava. Zaostane na pola puta ka rješenju svog problema.
Nesreću svoju, nesreću drugih produžuje, pa i pojačava.
Ako se uzda u ljudsku sudbinu, zbilja je budala.
Biti hrabar ne može svatko, to mogu biti samo pošteni, jer za poštenje moraš položiti nekakve žrtve. Hrabri ljudi da bi spasili druge se ne pitaju šta će s njima biti. Humani pak će uvijek slaviti svoje žrtve i heroje mrtve.
Pa šta da kažem nakon svega ovoga, svih ovih tvrdnji. Da li je čovjek zao ili nepošten ako u momentu nije hrabar? Da li je zbog toga izložen podsmjehu, izolaciji, sprdnji. Nije! Nije ni jedno od toga! U ljudskoj koži tu se krije samo običan čovjek ENISA MILINOVIĆPovezana slika
Previous articleRatni put Ante Vukadina – hrvatskoga vojnika iz Tomislavgrada
Next articleBošnjački političari 
rabe beogradski obrazac – dominaciju i pokoravanje