Home Vijesti Izaslanstvo HDZ-a BiH posjetilo Gradsku upravu Bihać

Izaslanstvo HDZ-a BiH posjetilo Gradsku upravu Bihać

771
0

Službeni posjet posjeti Unsko-sanskoj županiji predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto završili su posjetom Gradskoj upravi Bihać.

Prilikom susreta sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem i njegovim suradnicima razgovarano je o trenutnoj poziciji Bihaća i migrantskoj krizi, o Katoličkom školskom centru i njegovoj izgradnji te funkcioniranju Grada Bihaća.

„Migrantska problematika je primarna za Bosnu i Hercegovinu posebno u ovoj županiji, prije svega za Grad Bihać i želimo biti dio onih koji mogu pomoći u iskušenjima i dati doprinos da se neka pitanja riješe“, kazao je danas predsjednik Čović nakon sastanka održanog u Gradskoj upravi Bihać.

„Naravno da smo životno zainteresirani za Katolički školski centar koji djeluje ovdje i posebno nam je drago što je bihaćki gradonačelnik rekao kako je on ovdje strateški projekat. Duboko sam uvjeren ako svi skupa uložimo malo volje, može nesmetano funkcionirati. Moramo misliti na djecu koja su vezana za Centar, odnosno njihove roditelje, jer u današnje vrijeme jako je teško izdvojiti novac za određene školarine. Zato sam uvjeren u brzo sistemsko rješenje ovog pitanja, a mi ćemo pomoći u bilo kom pogledu – kazao je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Predsjednik Čović je kazao i da je neophodan ozbiljan angažman nadležnih državnih institucija kako bi se kontrolirala situacija s migrantima i izbjeglicama.

„Migrantska problematika u BiH primarno je vezana za Unsko-sansku županiju i svakako želim biti dio onih koji mogu pomoći u pronalasku tih rješenja. Itekako se može i s federalne razine dati doprinos prilikom realizacije nekih konkretnih stvari. Nedopustiv je ovakav prelazak jedne državne granice, neobavezno i nesmetano kretanje kroz BiH i čini mi se da to polako prerasta u neku vrstu trgovine ljudima. Neophodni su konkretni potezi i rješavanje ove situacije u suradnji s našim istočnim i zapadnim susjedima“, kazao je predsjednik Čović u izjavi za medije nakon održanog sastanka.

Previous articlePredsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović posjetio Regionalni odbor HDZ-a BiH Posavina
Next articleBez dogovora na sastanku u Aluminiju, radnici najavili blokadu tunela Salakovac