Home Ostalo Otvoreni zahtjev Uredu Visokog Predstavnika Cristiana Smitha

Otvoreni zahtjev Uredu Visokog Predstavnika Cristiana Smitha

144
0
SHARE

Poštovana gospodo, svi vi koji ste u Timu Visokog Predstavnika Cristiana Smitha  kada ste već u našoj  Domovini BiH  želim vas izvjestiti kako su vaši stručnjaci inžinjeri došli u moj rodni kraj  1935 godine  i pokrenuli  rudarsku industriju, odnosno Rudnik boksita Ljubotići, Crne Lokve  Rudnici boksita Široki Brijeg prodaju zemljište sa izgrađenom kućom u Crnim Lokvama - Vrisak.info  i  za potrebe vađenja rude trasirali i izgradili put do rudnika. koji ima posebnu simboliku i važnost našeg kraja.  Svake godine slavimo Svetu Misu 4.12. na Dan Svete Barbare zaštitnice rudara i  a 4.12. je u našoj zemlji Dan rudara  PROSLAVA SV. ANTE U LJUBOTIĆIMA | MM Portal

Put križa Ljubotići - Crne... - Župa Kočerin službeni profil | Facebook

Ove godine slavimo Svetu Misu na dan Svete Barbare posvećenu rudarima i njemačkim inžinjerima graditeljima  puta sa devet bogna/ krivina, koje ćemo proglasiti za zaštićeni kulturni spomenik u čast  njemačkih graditelja.Slijedom istog vam najavljujemo događaj i  tražimo da izvjestite  Visokog Predstavnika Cristiana Smitha kako bi  uvrstio ovaj događaj u plan aktivnosti. Poziv ćemo pravovremeno uputiti ispred Udruge Prvih  dragovoljaca  HVO iz Domovinskog rata Župe Imota , koja je u povijesnim knjigama zabilježena u 9 stoljeću a tragovi su  od ranog kršćanstva na ovim prostorima (4 stoljeće)
Sve kontakte možete ostvariti preko D. M.(ili preko mene)  koji je bio na licu mjesta, te  dobro upoznat sa tim projektom i povijesnom građom naše Župe Imota.

Visoki Predstavniče (donesite Odluku)ovlast             Devet Bogna- Devet Zastupnika

Centralna izborna komisija: Schmidtova rješenja dobra i provediva | Christian Schmidt Vijesti | Al Jazeera

U očekivanju pozitivnog odgovora, a napominjem kako meni ovih devet bogna /krivina simbolizira devet izaslanika u Domu naroda Federacije BiH što je natpolovična većina potrebna za sastavljanje Vlade i uspješan rad. Federacije a time i Bosne i Hercegovine.
Zovu me Sjećanja…………. “Eh ,kad se Sjetim…….. Moj Široki…Moji Poskoci……… | Bpz.ba
Mladen Ljubić Vajta
voditelj kulturno povijesne manifestacije